Bespovratna sredstva za spajanje Zvonimirove i komunalne zone

mradenovic

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je Gradu Sisku još jedan nominirani projekt za financiranje uređenja gradske komunalne zone. Riječ je o o projektu spajanja komunalne zone sa Zvonimirovom ulicom ispod Mosta Gromova. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,27 milijuna kuna od čega su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2,65 milijuna kuna iz europskog fonda „Konkurentnost i kohezija“.
Ovom investicijom osigurat će se komunikacija između komunalne zone i Zvonimirove ulice te pristup reciklažnom dvorištu za koje su također osigurana bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naime, s južne strane buduće prometnice GOS gradi reciklažno dvorište za potrebe stanovnika gradskih četvrti Centar i Zeleni Brijeg za što je osigurano 3,58 milijuna kuna, a ukupna vrijednost investicije je 4,2 milijuna kuna.
U nastavku uređenja tog dijela grada planirana je gradnja nove sportske dvorane Zeleni Brijeg te multimodalnog „Park and Ride“ parkirališta za potrebe putnika HŽ-a. Također, privatni investitor gradi svoje novo sjedište pored autopraonice.
U Sisku su trenutno u provedbi 42 projekta za koje je Grad Sisak osigurao bespovratna sredstva iz EU fondova i drugih izvora. Ukupna vrijednost investicija Grada Siska koje su upravo u provedbi, a za koje sredstva osiguravaju Europska unija, državni proračun i Sjedinjene Američke Države, iznose 137,2 milijuna kuna, a od tog iznosa bespovratna sredstva iznose točno 102,8 milijuna kuna.

foto: Grad Sisak

najčitanije