Besplatno testiranje na hepatitis B i C u sisačkoj bolnici

imp

Hepatitis Bolnica

 

Svjetski dan hepatitisa obilježava se svake godine 28. srpnja s ciljem podizanja svijesti o ovom ozbiljnom javnozdravstvenom problemu i poticanju na prevenciju, ranu dijagnostiku i liječenje hepatitisa.

 

U obilježavanje Svjetskog dana hepatitisa po prvi puta se uključila sisačka Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“, u kojoj će se održati javnozdravstvena akcija besplatnog vađenja krvi i testiranja na hepatitis B i C za građane Sisačko-moslavačke županije.

 

Cilj ove javnozdravstvene akcije je pružiti priliku za rano otkrivanje hepatitisa i informirati građane o važnosti redovitih zdravstvenih pregleda.

 

Akcija se održava od 31. srpnja do 4. kolovoza 2023. godine od 10 do 12 sati na Odjelu za transfuzijsku medicinu, 1. kat, Središnji paviljon bolnice.

 

Za besplatno vađenje krvi potrebno se prethodno predbilježiti na broj telefona 044/553-325, radnim danom od 8 do 16 sati.

 

 

Osim besplatnog vađenja krvi, tim zdravstvenih stručnjaka bit će na raspolaganju građanima za educiranje o hepatitisu, načinima prijenosa, simptomima i mjerama prevencije.

 

Hepatitis je upalna bolest jetre koju mogu uzrokovati različiti virusi, a njihove varijante su hepatitis A, B, C, D i E. Rano otkrivanje ključno je za uspješno liječenje i sprečavanje potencijalnih komplikacija.

 

„Pozivamo sve građane Sisačko-moslavačke županije da se odazovu ovoj akciji te da zajedno podignemo svijest o hepatitisu i njegovom utjecaju na zdravlje.“, kažu iz sisačke bolnice.

najčitanije