Besplatno sakupljanje i drobljenje granja

mradenovic

Odvojeno sakupljanje i drobljenje granja nastalog orezivanjem voćaka, ukrasnog drveća, grmlja te korištenjem u energetske svrhe temelji su modernog gospodarenja otpadom. Gospodarenje otpadom Sisak besplatno će od 25. ožujka do 5. travnja, odvojeno sakupljati i drobiti granje nastalo orezivanjem voćaka, ukrasnog drveća i grmlja.
Otpad pogodan za drobljenje je granje od orezivanja voćki, ukrasnog drveća, osušene voćke, ukrasno drveće, čempresi,tuje, borovi i razna grmlja. Za drobljenje nije pogodno cvijeće, trava i lišće.
Područja s kojih će se vršiti sakupljanje i drobljenje granja su:
Uži i širi centar grada, Tomčev put, Vrbina, područje oko Segestice i Herbosa, Zeleni brijeg, Prečki Sisak, Viktorovac, Brzaj, Podjarak, Naselje, Caprag, Buićevo naselje.
Potrebu sakupljanja i drobljenja granja, prijavite od 7 do 15 sati, pozivom na telefon 044/ 540 015 ili pošaljite mail na [email protected] i to do 22. ožujka , a otpad odložite na odgovarajuću površinu na kojoj će se moći obavljati drobljenje s traktorskom drobilicom.
Izvan redovnog termina drobljenja i odvoza možete svoje granje besplatno zbrinuti na reciklažnom dvorištu u sklopu odlagališta Goričica, Put stare Save 1, Sisak. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do petka od 7,00 do 20,00 sati, subotom od 8,00 do 12,00 sati.
Ovakvim načinom gospodarenja otpadom čuvaju se šume, štedi energija i smanjuje onečišćenje okoliša.

najčitanije