Besplatni ultrazvučni pregledi dojke

imp

I ove godine mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke. Hrvatsko Senološko Društvo i Savez Udruga protiv raka raka dojke u cilju poboljšanja i prevencije smrtnosti od raka dojke želi potaknuti žene ali institucije na ozbiljnost problema ove bolesti te uspješnijeg otkrivanja i liječenja.
Tako će se u sklopu obilježavanja u vremenu od 14. do 19. listopada u 25 gradova diljem Hrvatske vršiti besplatni ultrazvučni pregledi za žene u dobi od 30 do 50 godina s ciljem osvješćivanja potrebitosti redovitih pregleda.
U Sisačko-moslavačkoj županiji akcija će se provesti u Sisku, Popovači, Petrinji i Topuskom.

  • Sisak, Poliklinika Matoc, F. Lovrića 29
    dr. Matoc
  • Popovača, Ordinacija obiteljske medicine
    dr. M. Merzel

Odjel za radiologiju i UZV Doma zdravlja Petrinja na čelu s doktoricom Aleksandrom Vlajković Devčić, spec.radiologije u suradnji s ginekološkom ordinacijom dr.Sanja Štingl-Vlašić i ginekološkom ordinacijom Doma zdravlja Petrinja čiji je nositelj dr.Sanda Žižak-Galijan pridružuju se akciji „Mjesec borbe protiv raka dojke“ koja se provodi tijekom mjeseca listopada. Pregledi će se obavljati cijeli mjesec listopad prema sljedećem rasporedu:

Dom zdravlja Topusko, Vranovinska 6, Odjel za radiologiju – svake srijede od 7:30 do 14:00 sati.
Dom zdravlja Petrinja, Radoslava Lopašića 1B, Odjel za radiologiju – svaki ponedjeljak i četvrtak od 12:00 do 14:00 sati.
Pregledi su omogućeni dodatnim angažmanom inženjera medicinske radiologije Doma zdravlja Petrinja ing. Mladen Krizmanić, ing. Tea Sever i ing. Anamarija Strmečki te specijalistica radiologije dr. Aleksandra Vlajković Devčić.

Gdje je u Hrvatskoj moguće obaviti besplatni ultrazvučni pregled lijekom listopada pogledajte ovdje

najčitanije