Besplatni udžbenici za 84 sisačka prvašića

nv

261020211635288610.jpeg

Neki od sisačkih školaraca sigurno se vesele povratku u školske klupe, a vjerojatno ima i onih koji misle da se još nisu dovoljno odmorili. Ovih se dana čini se da razloga za veselje ima, budući da je Grad Sisak ove godine osigurao sredstva kako bi povisio standard u sisačkim školama.

Radi se o 9 osnovnih škola u koje je u novu školsku godinu upisano 3 445 učenika u 189 odjela. Od tog broja, 395 je prvašića, što je 10 prvašića više nego prošle godine. Svi će prvašići, kao i svake godine, prvog dana nastave dobiti pakete dobrodošlice sa školskim priborom, ali još nije odlučeno u kojoj će se školi održati središnja svečanost.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je projekt koji smo najavljivali pri izradi proračuna za 2014. godinu zaživio i da je Grad Sisak prvi put osigurao 100 tisuća kuna za dodjelu udžbenika za prvašiće. Napravili smo to prema jasnom kriteriju imovinskog cenzusa pa će besplatne udžbenike ove godine dobiti 84 prvašića.“, rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Udžbenici će se moći preuzeti u tajništvu škole u koju je učenik upisan.

Novosti ima i oko produženog boravka, koji trenutno postoji u osnovnim školama 22. lipnja, Ivana Kukuljevića i Viktorovac, a roditelji ga plaćaju 500 kuna.

„Već dugo postoji potreba u mnogim školama, a posebno u Braće Ribar, pa smo tamo ove godine odlučili pomoći. Već sad se zna da će oko 20 djece koristiti taj nadškolski standard. Prostor je tamo uređen, još samo čekamo polaznike da krenu. Isto tako ćemo u školi Viktorovac proširiti produženi boravak još jednim djelatnikom jer postoji potreba, i veća, zato što tamo čak imamo 40 djece koja će ga koristiti.“, rekao je Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo.

najčitanije