Besplatni komposteri za građane

imp

Stanovnici Zelenog Brijega dobili su danas besplatne kompostere.

Podjela besplatnih kompostera počela je upravo u tom sisačkom kvartu jer je bilo najviše zainteresiranih. Cilj je,pojasnila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, održivo upravljanje i gospodarenje otpadom. „ Ovime ne samo da educiramo građane o sortiranju otpada, nego da im unutar njihovih kućanstava omogućimo i da na ovaj način jedan dio otpada, bio otpad, iskoriste za nešto što će njima odgovarati bilo za vrt ili cvijeće. Lijep projekt i nadam se da će građani biti zadovoljni.“ – rekla je gradonačelnica.

Ukupno je na raspolaganju Gospodarenju otpadom 600 besplatnih mini kompostera. Projekt vrijedan 150 tisuća kuna realiziran je zahvaljujući uspješnoj suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Do sada se GOS-u javilo više od 300 građana, a direktorica ovog trgovačkog društva Sandra Divjakinja poziva i ostale građane koji su zainteresirani za besplatne mini kompostere da se jave  u prostorije GOS-a na tržnici ili putem telefona 543-056.

Jedna od stanovnica Zelenog brijega koja je preuzela svoj komposter je i gospođa Jadranka. Otkrila nam je da će dobivenu zemlju koristiti za vrt i cvijeće. Materijala za napuniti biokomposter kaže Jadranka kod nje ne manjka.

Dodajmo kako su se prilikom preuzimanja kompostera, korisnici usluge obvezali komponente bio otpada odlagati u komposter a ne odlagati ih u kantu za komunalni otpad.

najčitanije