Besplatne radionice informatike za osnovnoškolce

ibb

261020211635254823.jpeg

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak pokreće projekt ”Info limač”, u sklopu kojeg će se tijekom cijelog ljeta, za trajanja školskih praznika, održavati besplatne radionice informatike za osnovnoškolce od 2. do 8. razreda.

Polaznici će tijekom radionice moći naučiti temeljne informatičke pojmove, osnovne pojmove vezane za rad u Windowsu, temeljne tehnike pretraživanja informacija na internetu, primjenu komunikacijskih mrežnih servisa, osnove web i grafičkog dizajna te osnove programiranja i programiranje uz korištenja Micro:bit tehnologije.

Bit će organizirani u skupine od 7 korisnika po grupi, a dobrodošli su svi, bez obzira na predznanje jer je projekt prilagođen svakom djetetu.

Radionice vode stručnjaci informatičari, a održavat će se tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u Dječjem odjelu sisačke knjižnice.

Početak je 12. lipnja, a primanje prijava je do 31. svibnja – osobno u Dječjem odjelu knjižnice, mailom na nkc.infolimac@gmail.com ili putem online prijavnice na web stranici knjižnice.
Jedini uvjeti za sudjelovanje na radionice su članstvo u knjižnici i pisani pristanak roditelja.