Besplatne informatičke radionice za osobe starije od 50 godina

imp

Dobra stara poslovica nam kaže „Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba.“ U duhu toga naši sugrađani treće životne dobi mogu se vratiti u školske klupe, ali ovaj put umjesto bilježnice i olovke obavezan školski pribor im je računalo.
Naime sisačka knjižnica unatrag nekoliko godina provodi program ”Informatika 50+” namijenjen upravo osobama koje se mogu pohvaliti životnim iskustvom većim od pola stoljeća, a koje žele usvojiti ili usavršiti vještine rada na računalu.
„Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da se prijave na informatičke radionice u sisačkoj knjižnici koje će se provoditi tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, a održavat će se u prostoru Dječjeg odjela i u Ogranku Caprag.
Primarni je cilj projekta stjecanje osnovnih informatičkih znanja u korištenju i primjeni osobnih računala, interneta i programske podrške budući da se zrelije generacije suočavaju sa znatnim problemom savladavanja osnova rada na računalu. Edukacija je u skladu s načelima UN-a za starije osobe koja nalažu da im se mora osigurati neovisnost, društveno sudjelovanje, skrb, samoispunjenje i dostojanstvo.
Polaznici će radionica naučiti temeljne informatičke pojmove, osnovne pojmove vezane za rad u Windows okruženju kao što su upravljanje datotekama, mapama, programima za slušanje glazbe, gledanje videozapisa, uređivanje tekstova te izradu jednostavnih tabličnih proračuna putem MS Office paketa, temeljne tehnike pretraživanja informacija na internetu, sigurnost pri korištenju interneta, primjenu komunikacijskih mrežnih servisa i slično.“, rekli su u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak.
Radionice su besplatne uz uvjet da su polaznici članovi Knjižnice, a prijaviti se možete do 15. listopada.

najčitanije