Besplatne informatičke radionice za osnovnoškolce

st

261020211635254623.png

Znanje služenja računalom danas je neophodne i neizbježno u svakoj djelatnosti i situaciji. Kako bi se djecu od malih nogu uputilo u osnove informatike, Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak organizira Radionicu informatike za djecu od 2. do 8. razreda
Polaznici programa naučit će temeljne informatičke pojmove, osnovne pojmove vezane za rad u Windows okruženju, temeljne tehnike pretraživanja informacija na internetu, primjenu komunikacijskih mrežnih servisa, osnove web i grafičkog dizajna te osnove programiranja i programiranje uz korištenja Micro:bit tehnologije.
Polaznici će biti organizirani u skupine od 7 korisnika po grupi. Program ‘InfoLimač’ namijenjen je djeci od 2. do 8. razreda osnovne škole, a pohađati ga mogu sva djeca navedene dobi bez obzira na predznanje, jer je projekt prilagodljiv svakom djetetu.
Uz osnove korištenja računala, djeca će na radionicama usvojiti i znanje iz programiranja te će kroz stečena znanja sagledati kako na pravilan način pristupati problemu: analizirati problem i raščlaniti ga na manje dijelove, istražiti moguće puteve i mogućnosti rješavanja, kritički sagledati sve mogućnosti te analizirati pogrješke u interakciji s drugim polaznicima kako bi zajednički ponudili najbolje rješenje.
Projekt će se provoditi tijekom ljetnih mjeseci, uz mogućnost produženja ukoliko bude dovoljno zainteresiranih. Počinje 19. lipnja, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se u Dječjem odjelu ili putem web obrasca koji se nalazi na službenim stranicama knjižnice.
Zainteresirani se za sudjelovanje mogu prijaviti najkasnije u srijedu, 31. svibnja. Radionice su besplatne, uz obavezni pisani pristanak roditelja i članstvo u knjižnici.