Besplatna radionica: ''Vođenje financija udruge''

ibb

Centar za civilne inicijative uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u sklopu programa E-misija organizira besplatnu radionicu na temu financijskog upravljanja udrugama, namijenjenu predstavnicima organizacija civilnog društva s područja Sisačko-moslavačke županije.

Radionica na temu ”Vođenje financija udruge” održat će se u utorak, 28. studenog u Velikom kabinetu Gradske vijećnice Grada Siska od 10 do 14 sati.

Cilj radionice je proširiti znanje predstavnika organizacija civilnoga društva i ostalih dionika iz lokalne zajednice o osnovama financijskog upravljanja organizacijom.

Na radionici će biti obrađivane teme koje se odnose na kvalitetno vođenje financija organizacije civilnoga društva:
– RNO broj (broj u Registru neprofitnih organizacija)
– jednostavno i dvojno knjigovodstvo
– otvaranje i obrada putnih naloga, putnih računa, pokrivanje troškova putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere, honorarno zaposlene osobe, korištenje privatnog vozila u službene svrhe
– ugovori o djelu, autorski ugovori, porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima
– financijski dokumenti koje svaka udruga treba imati te zakonodavne obveze u financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i druge teme.

Po dovršetku radionice polaznici će imati mogućnost dobiti savjetodavnu podršku za specifična pitanja.
Sudjelovanje na radionici je besplatno. Hrana, piće i putni troškovi nisu osigurani.

Broj mjesta na radionici je ograničen na 20, stoga će vrijeme zaprimanja biti kriterij prihvaćanja prijave. Sudjelovanje na radionici treba potvrditi na e-mail [email protected] ili telefonom na 098 877 410 (Nikolina).

najčitanije