Bazen u Capragu do kraja kolovoza

st

Radovi na projektu rekonstrukcije otvorenog kompleksa bazena u Capragu su krenuli i ako sve bude po planu do kraja kolovoza Sisak će ponovno imati još jednu oazu za vruće ljetne dane.

‘Postojeći olimpijski bazen i mali, dječji, bit će obnovljeni s novom bazenskom tehnikom, a gradi se još jedan mali bazen za djecu najmlađeg uzrasta. Kompleks iza bazena sa spremištima, svačionicama, sanitarnim čvorovima i ugostiteljskim objektom također će se obnoviti’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Investicija je vrijedna 5 milijuna kuna, trenutno se obavlja krčenje i uklanjanje prvog sloja na velikom bazenu, a već idući tjedan kreće iskopavanje nove strojarnice za novu bazensku tehniku koja će biti na dubini od oko 4 metra i koja će uz kvalitetne filtere ispunjavati sve standarde.

‘Inzistirali smo na bazenskoj tehnici koja će zahtjevati samo jednu izmjenu vode. To znači da su filteri takvi da se voda jednom napuni i drži cijelu sezonu.’

Nikola Miletić iz tvrtke KAP4 koja je izradila projekt sanacije i obnove bazena te proširenja i obnove sadržaja rekao je kako se radi o zahtjevnom, ali odličnom projektu.

‘Ovo je vrlo interesantan projekt koji mora biti odrađen da bude reprezentativan za tvrtku i na ugled građanima. Projekt je zahtjevan, velik je broj sudionika koji moraju raditi da bi se sve odradilo kvalitetno i u roku. Stanje koje smo zatekli je i dobro i loše. Imamo dobru suradnju s Gradom Siskom, ali bazeni dugo nisu korišteni, kvaliteta betona i materijala je loša, no moramo izvući situaciju da bude zadovoljavajuće za sve’, zaključuje Miletić.

najčitanije