Bakranova gotova do kraja rujna

imp

U Bakranovoj ulici u tijeku su radovi prve faze u duljini oko 400 metara. Ugovorena vrijednost radova je 4,3 milijuna kuna a izvođač radova je Elektrocentar Petek.
U kojoj su fazi radovi provjerili smo kod Maria Sloupa, voditelja projekta „Radovi idu po planu. U tijeku je izrada završnog sloja kolničke konstrukcije na dijelzu od rotora do Ulice Berislava Pavičića i u planu je sljedeći tjedan izvođenje prvog dijela asfalta na kolniku i istočnom nogostupu. Paraleleno s time se prelazi na izradu završne kolničke konstrukcije od B.Pavičića do dijela do kojeg su ugovoreni radovi. Kroz neka dva tjedna očekujemo kako ćemo i taj dio staviti pod prvi sloj asfaltra.

Bakranova---01

Plan je da se do Ulice Berislava Pavičića izvede cesta s jedne i druge strane i onda se zatvara raskrižje i u najkraćem mogućem roku, otprilike tjedan odraditi asfaltiranje. Očekujem da bi do kraja rujna uz povoljne vremenske uvjete svi asflanti bili gotovi.“ – rekao je Sloup
Završetkom radova dobit ćemo modernu prometnicu opremljenu s obje strane pješačkim i biciklističkim stazama i parkiralištem s jedne strane.
Sljedeće godine, nakon sporazuma sa Sisačko – moslavačkom županijom koja je obećala financirati radove u drugoj fazi vrijedne oko 2 milijuna kuna, Bakranova će dobiti nastavak do bazilike Sv. Kvirina.

najčitanije