Bačić najavio bržu obnovu ali i izgradnju zgrada u Sisku

imp

Bačić U Sisku 3

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić boravio je danas u Sisku.

 

Održao je radni sastanak sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.
„Na sastanku smo prošli projekte koji su važni za funkcioniranje grada i u dijelu komunalne infrastruktute i u dijelu društvene infrastrukture, posebno o mostovima. Razgovarali smo i o imovini Republike Hrvatske i Grada Siska te je dogovoreno da se vlasništvo nad nekretninama uskladi s njihovim korištenjem kako bi se lakše obnavljati i funkcionirali u tim objektima. Posebno je gradonačelnica bila zainteresirana za status konstrukcijske obnove višestambenih zgrada u Sisku.“, rekao je ministar Bačić i najavio da će velika zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda sa 150 stanova dobiti prednost, jer većina njenih stanovnika još uvijek živi u kontejnerima.

Ministar je obišao radove na konstrukcijskoj obnovi dvije zgrade u Čuligovoj ulici: „Kao što vidite, danas nazočimo prvoj organiziranoj konstrukcijskoj obnovi višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije. Stoga je ovaj dan poseban u tome što je krenula konstrukcijska obnova višestambenih zgrada u organizaciji države. Mi ćemo nastaviti tim intenzitetom i to je jedan od prioriteta. Radi se o dvije zgrade s ukupno 38 stanova te će to omogućiti povratak građana u stanove.”, kazao je ministar i istaknuo da je plan u suradnji s APN –om izgraditi 30-ak višestambenih zgrada, najviše u Sisku te da sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom i šefom zavoda za prostorno planiranje Domagojem Orlićem utvrđuje lokacije da se može odmah krenuti u izgradnju.

Osim radnog sastanka sa sisačkom gradonačelnicom, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je i kontejnersko naselje u Petrinjskoj ulici, gradilišta u sisačkoj bolnici te gradilište zamjenske kuće u Selima čiji je završetak izgradnje planiran u ožujku 2023.

 

 

 

 

 

 

najčitanije