Bačić: Do kraja kolovoza ćemo isprazniti sva kontejnerska naselja u Sisku

imp

Milanović U Sisku 8 Kontejnersko Naselje

Do kraja kolovoza ispraznit ćemo sva kontejnerska naselja u Sisku, odnosno korisnici će biti privremeno smješteni u prikladnije objekte – rekao je to jučer potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, prilikom obilaska nekoliko gradilišta na području Siska.

Prije našeg obilaska, su moji suradnici na čelu s državnim tajnikom Orlićem, održali sastanak u Gradu Sisku sa zamjenikom gradonačelnice gdje smo i projekte Grada Siska također prošli, sve one teme koje su važne za stambeno zbrinjavanje naših sugrađana koji su još uvijek na području Siska u kontejnerskim naseljima, dogovaramo dinamiku da bi kroz kolovoz ispraznili sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što to radimo u Glini i u Petrinji.“, rekao je Bačić.

 

U kontejnerskim naseljima u Sisku još je oko 160 ljudi. Kako smo doznali oko pola ih je već pronašlo zamjenski smještaj za koji će troškove najamnine snositi država. Za ostale se još pronalaze modeli smještaja.

 

Dodajmo kako na sastanku rečeno da će se uklanjati u potresu oštećena zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda, da je izdano rješenje te da se raspisuje natječaj za projekt rušenja.

 

najčitanije