Bacajte prijedloge - aplikacija 'Moj gradski proračun'

st

Gradska uprava odlučila je još jednim potezom otvoriti se građanima kako bi oni mogli sudjelovati u njezinom radu svojim idejama i prijedlozima.
Predstavljena je aplikacija Moj gradski proračun, putem koje građani mogu aktivno sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska za 2017. godinu.
Aplikacija je jedinstvena u Hrvatskoj, a proizvod je sisačke firme Curious Cat. Glavni programer također Siščanin Silvio Guček pojasnio je kako na stranici www.proracun.sisak.hr građani mogu dobiti sve potrebne informacije o prijedlogu proračuna Grada Siska za sljedeću godinu i dati svoje prijedloge.

‘Koristeći dio aplikacije građani mogu kroz u Hrvatskoj unikatan način dobiti pregled kompletnog proračuna, te, koristeći vlastito nahođenje i prioritete, mogu raditi odrđene izmjene i slati ih na servere gdje će gradski oci analizom podataka moći kvalitetnije odraditi sam proračun’, rekao je Guček.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglašava kako je ovo važan korak s obzirom da je proračun proces koji zahtjeva puno rada.

‘Budući da ja predlažem proračun jako mi je važna povratna informacija od građana, što oni misle, koji su prioriteti i na što treba trošiti. Najvažniji je posljedni dio u kojem očekujem da građani sudjeluju svojim prijedlozima. Proračun je proces od tri mjeseca – nakon smjernica za izradu od Ministarstva financija kreću kolegiji s pročelnicima, konzultacije s ustanovama, potom se ide na predsjedništvo Gradskog vijeća na prvo čitanje i u konačnici na Gradsko vijeće gdje vijećnici taj dokument donose’, rekla je gradonačelnica.
Uz sve pogodnosti koje ova aplikacija nudi, gradonačelnica je još dodala kako je odlično i to što ju je izradila sisačka tvrtka, te kako je u našem gradu vrlo aktivno područje inovativne tehnologije.

najčitanije