Autoprometu iz europskih fondova bespovratno dodijeljeno 22 milijuna kuna za nove autobuse

mradenovic

Sisački Autopromet  uz pomoć Grada Siska uspješno je  iz europskih fondova povukao 22. 792.540,00  kuna bespovratnih sredstava. Ovim novcem kupit će se 20 novih autobusa. Svi će autobusi, ističe gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, imati funkciju da svi putnici bolje i sigurnije putuju te da se istovremeno prijeđe na autobuse koji koriste ekološki prihvatljivije gorivo koje ima manje emisije CO2.

Na ovaj se način, napominje gradonačelnica, dugoročno osigurao  kvalitetan gradski i međugradski prijevoz, ali i dugoročna opstojnost Autoprometa. Direktor Autoprometa, Darko Majić naglasio je kako je napravljena studija kojom je analizirano  postojeće stanje te potrebe građana iz koje se zaključilo kako je potrebna kupovina novih vozila. Nabavit će se 10 prigradskih autobusa, 2 gradska i 8 mini buseva. Svi će autobusi u gradu sada imati invalidske rampe i prostor za invalide te teže pokretne osobe. Ovime se ispunjavaju standardi Europske unije. Manji autobusi za gradsku i prigradsku vožnju također će imati rampe, a dobro će poslužiti u dane vikenda ili tijekom ljeta kada je potreba prijevoza nešto manja.

Autopromet Sisak ove godine slavi svoj 60.rođendan. Svake godine poboljšavaju svoju uslugu, povećava se broj putnika.  Gradonačelnica je istaknula kako je zadovoljna što s potpisivanjem ovog ugovora možemo posvjedočiti kako je Autopromet,  tvrtka koju je bivša gradska uprava razmatrala privatizirati i odustati od javnog gradskog prijevoza, postala tvrtka koja raste, uspješno povlači sredstva iz europskih fondova, redovito isplaćuje plaće, nagrađuje svoje radnike.

Za 60. rođendan sisački Autopromet može se pohvaliti kako je postao grad s najnovijim voznim parkom u Hrvatskoj. Važno je istaknuti, ističe Majić, kako su vozačima u srpnju ove godine, uz suglasnost gradonačelnice, povećane plaće, a najavljena su i dodatna povećanja od 1.studenog ove godine.  Autopromet dnevno preveze otprilike 5, 000 putnika.  Trećina putnika su upravo mladi, učenici i studenti. Od početka ove godine do danas, povećan je broj putnika sa radničkim pokazom, povećao se i broj prevezenih umirovljenika. Uveden je i besplatan prijevoz za nezaposlene, besplatno se voze i građani bez prihoda, a koji su stariji od 65 godina. Smanjena je cijena karte za umirovljenike, sa 5 na 3 kune.

najčitanije