Autobusom na izlet – nova slikovnica sisačkog Auto prometa

imp

Autobusom na izlet – nova je slikovnica izašla iz radionice sisačkog Auto prometa koja djecu uči ponašanju u autobusu.
Da se najbolje uči kroz praksu pokazali su danas učenici 1.a razreda OŠ Viktorovac i njihova učiteljica Radojka Kozina, primjenjujući pravila ponašanja vozeći se autobusom na kratkom izletu po gradu.

autobus na izlet 10 autobus na izlet 9 autobus na izlet 3 autobus na izlet 1 autobus na izlet 12
Ovo je peta slikovnica sisačkog Auto prometa prilagođena našim najmlađim sugrađanima, na koje je Darko Majić direktor Auto prometa izuzetno ponosan. „ Djeca su naša najbrojnija kategorija putnika. Od početka godine do danas smo prevezli 212 tisuća djece vezano za prijevoz učenika osnovnih škola. Prevezli smo oko 210 tisuća srednjoškolaca i studenata te skoro 50 tisuća školske djece prevezli smo na bazen, klizalište ili neke druge aktivnosti koje djeca rade u dogovoru sa školom“, rekao je Majić.

autobus na izlet 2
Cilj ovih slikovnica prilagođenih najmanjima je, ističe gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, stvarati im naviku korištenja javnog prijevoza. „Cilj ove slikovnice je ne samo što prije upoznati mališane s pravilima vožnje i kako ići na izlet s autobusom, nego i povećati njihovu sigurnost te ih malo i educurati. Želimo od malih nogu odgajati naviku korištenja javnog gradskog prijevoza, jer Sisak ima odličnu gradsku prijevozničku tvrtku s novim autobusima, ljubaznim i nasmijanim vozačima, povoljni prijevoz uz Skarticu te modernim aplikacijama.“,napominje gradonačelnica.
Da je vožnja bila dobra rekla nam je Lara koja nas je podsjetila da se u autobus ulazi na prednja vrata, da se mora pozdraviti pri ulasku, da ne smijemo galamiti, vikati, uništavati sjedala i ostalu opremu, da nije poželjno jesti te da se svakako treba vezati.

Slikovnica je tiskana u tisuću primjeraka i bit će podijeljena sisačkim mališanima. Laru ali i sve male Siščane u prosincu, najavili su iz Auto prometa čeka ponovno vožnja božićnim busom.

autobus na izlet 5rotirana

najčitanije