Autobusi ponovno preko Starog mosta?

imp

Stari Most 12

Početkom svibnja ove godine počeli su radovi na konstrukcijskoj obnovi Starog mosta nakon potresa.

 

U tijeku su radovi na pripremi gornjeg ustroja za nosivi sloj asfalta te na pripremi obuhvatne skele za uređenje podgleda svodova i dijelova mosta iznad korita rijeke. Promet bi pod određenim uvjetima mogao biti pušten krajem mjeseca, a završetak sanacije Starog mosta ovisi o vodostaju Kupe.
Na Starom mostu su izvedeni radovi nosive konstrukcije, odnosno nosivog sloja asfalta. Ugrađena je mreža instalacija na nizvodnom nogostupu, te se trenutno na tom nogostupu i ogradi mosta izvode radovi. Ovo je sve preduvjet kako bi se ovih dana krenulo s izvođenjem obuhvatne skele koja će omogućiti daljne radove na pročelju mosta, podgledima svoda i na bastionima stupova. Kada se skela izvede omogućit će puštanje u promet osobnim vozilima. Očekujemo da će skela biti gotova do kraja ovoga mjeseca, a vozila će preko mosta moći prometovati uz ograničenja koja će biti propisana za provođenje vozila preko gradilišta.“, rekla je tako na jučerašnjoj sjednici sisačkog Gradskog vijeća resorna pročelnica Maja Del Vechio.

 

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Mega 300 X 250

 

Radovi na obnovi Starog mosta trebali bi završiti na proljeće iduće godine i tada bi most u potpunosti bio pušten u promet.
Ovim projektom predviđeno je povećanje nosivosti mosta kako bi napokon preko njega mogao prometovati javni gradski prijevoz. Nažalost ojačanje stupišta je uvjetovano niskom razinom rijeke Kupe koja nam ove godine nije išla na ruku. S ovom vrstom radova moramo čekati stvaranje uvjeta, ali u onom trenutku kada ti radovi dođu na red neće utjecati na prometovanje mostom. Kada se jednom most pusti u promet on će cijelo vrijeme biti prohodan.“, pojasnila je pročelnica.

 

Podsjetimo, u listopadu 2010. godine, tadašnji gradonačelnik Dinko Pintarić donio je odluku kojom je zabranjeno prometovanje teških vozila i autobusa preko Starog mosta, dok je most ostao otvoren za pješake, bicikliste, motocikliste i osobna vozila ukupne težine do 2 tone.

najčitanije