Auto prometu stiže novih 20 autobusa

imp

261020211635238300.jpeg

Za nekih pet do šest mjeseci u Sisak stiže 20 novih autobusa. S dolaskom tih novih autobusa sisački Auto promet imat će kompletno promijenjen vozni park i na svim linijama će, kaže direktor Auto prometa Darko Majić, voziti novi autobusi. „ Ispunili smo obećanje dano građanima i sebi da će se građani voziti u svim novim autobusima. S isporukom ovih novih autobusa mi ćemo imati u svim gradskim i prigradskim linijama nove autobuse. Svi stari autobusi miču se s prometnica.“, rekao je direktor Auto prometa.
Ugovor o kupnji 20 novih autobusa za koje je Auto promet Sisak dobio 22.792.540,00 kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, potpisali su danas direktor Auto prometa Darko Majić i vlasnik tvrtke Autobus d.o.o. Robert Vrhovski. „Zadovoljni smo što smo dio projekta obnove voznog parka Auto prometa Sisak i što s tim projektom nastavljamo dobru suradnju naše dvije tvrtke.“, istaknuo je Vrhovski.

autobusi 2 autobusi 1
Od tih 20 autobusa, 10 će biti prigradskih dizel autobusa s niskom emisijom CO2, 2 gradska polu niskopodna autobusa te 8 midi buseva za gradski i prigradski prijevoz. Svi autobusi će imati invalidsku rampu i prostor za osobe s invaliditetom.
Potpisivanju ugovora prisustvovala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je tom prilikom naglasila kako se obnovom voznog parka osigurao kvalitetan gradski i međugradski prijevoz. „Zahvaljujem Ministarstvu što su prepoznali kvalitetu Auto prometa i sposobnost da ovaj projekt uspješno dovedu do kraja i zahvaljujem direktoru Auto prometa što je završio ciklus koji smo zacrtali još prije dvije godine, a on je da potpuno obnovimo vozni park Auto prometa, dijelom kreditnim sredstvima EBRD-a, a dijelom sredstvima EU-a kako bi našim sugrađanima osigurali najbolji i najsigurniji prijevoz.“, naglasila je gradonačelnica.
Da Siščani koriste usluge Auto prometa pokazuju brojke i konstantan rast ističe direktor Majić, broja preveženih putnika. „Drago mi je da su građani prepoznali naš trud i kvalitetu usluge i možemo se pohvaliti kako smo od 1. siječnja ove godine do jučer prevezli milijun i pol putnika na svim linijama.“, rekao je Majić.

auto promet
Ovih dvadeset novih autobusa samo su šlag na rođendanskoj torti tvrtke koja je prije mjesec dana obilježila 60. godišnjicu postojanja.
Inače, Sisak je jedan od samo osam gradova u Hrvatskoj u kojima se održao javni gradski prijevoz.

najčitanije