Auto promet nagradio milijuntog putnika

mradenovic

Sisački Auto promet jutros je dočekao svog milijuntog putnika u 2018.godini. Sretni putnik zove se Josip Hrgarek, dvadesetogodišnji student kojemu su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Auto prometa Darko Majić uručili vrijednosnu karticu u iznosu od 1000 kuna.

„Putujem autobusom na fakultet u Veliku Goricu otprilike pet puta tjedno. Bus mi staje bliže fakultetu, a i karta za bus mi je jeftinija nego za vlak. Koristim često bus i za gradsku vožnju…“

Studentima je Auto promet ove godine omogućio, kaže direktor Darko Majić da se za cijenu mjesečne studentske karte, mogu voziti i na gradskim linijama.

„Zahvaljujući odluci gradonačelnice i subvenciji Grada Siska za 25 % za autobusnu kartu, popustu Autoprometa 25 %, mjesečna karta za studente iznosi jednako kao i studentska mjesečna za željeznicu. Osim toga, studenti se uz autobusnu mjesečnu kartu mogu voziti besplatno i na gradskim linijama“, ističe Majić.

Podsjetimo, sredinom listopada Auto prometu je odobreno 22, 7 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.  Tim će se novcem nabaviti 10 prigradskih dizel autobusa s niskom emisijom CO2, zatim 2 gradska polu niskopodna autobusa te 8 midi buseva za gradski i prigradski prijevoz. Svi ti autobusi imat će invalidsku rampu i prostor za osobe s invaliditetom. Sisak je jedan od samo osam gradova u kojima se održao javni gradski prijevoz koji će u godini kada ovo trgovačko društvo obilježava 60. godišnjicu postojanja, imati najmoderniji vozni park u Hrvatskoj.

„Iznimno je važno ovakvim simboličnim akcija pokazati putnicima koliko cijenimo povjerenje koje su nam ukazali koristivši Auto promet. Važno nam je i zadovoljstvo vozača,a  bitno je i da kontinuirano ulažemo u ovu tvrtku što nastavljamo i ove godine nabavkom novih autobusa. Očekujemo da Auto promet od iduće godine zaista postane jedna od vodećih prijevozničkih tvrtki u Hrvatskoj. Možemo biti ponosni na standard vozila koji održavamo, ali i na ljubaznost vozača “, naglašava gradonačelnica.

Auto promet će svoj 60.rođendan proslaviti 14.studenog, a tim povodom u srijedu, 7.studenog  predstavit će monografiju i  otvoriti izložbu fotografija.

najčitanije