Auto promet dobitnik oznake „Hrvatska kvaliteta“

imp

Iz sisačkog Auto prometa unatrag nekoliko godina stižu samo dobre vijesti. Danas su se na konferenciji za medije pohvalili kako su prva tvrtka u gradu Sisku kojoj je dodijeljeno pravo korištenja znaka „Hrvatska kvaliteta“, prva tvrtka u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je dobila znak kvalitete za uslugu te prva u Republici Hrvatskoj koja je dobila znak „Hrvatska kvaliteta“ za uslugu prijevoza putnika u cestovnom prijevozu.
Put do dobivanja te oznake nije bio nimalo lak, istaknuo je direktor Auto prometa Darko Majić – „Svi prijevoznici u Hrvatskoj voze putnike, to je osnovni posao. Ali ovaj dio kojim se mi bavimo unatrag tri godine je tzv. nad standard. Usluge koje mi dajemo nisu tipične.“, rekao je direktor.
Uz redovne usluge prijevoza tu su napominje Majić i posebne usluge namijenjene djeci: “Mi smo prijevoznik koji je bitan faktor u gradu, u školstvu, u svom aktivnostima. Uglavnom nema niti jedne aktivnosti koja se događa u gradu da može proći bez Auto prometa. Najbrojnija kategorija putnika su, a to su nam najdraži putnici, naša djeca i zato smo krenuli u izdavanje slikovnica za djecu, to je taj nad standard koji sam spomenuo. Nakon izdavanja slikovnica krenuli smo u ukrašavanje autobusa za Božić u kojima smo imali i predstave za djecu. Unatrag nekoliko godina podijeljeno je 10 tisuća slikovnica a ove godine preko 2000 kalendara i sve te usluge su besplatne za djecu. Za sve to dobili smo puno dječjih osmijeha i kad vidite tu radost i te osmijehe, sav trud se isplatio. Za dobivanje ovog priznanja bilo je važno i to što nakon više od desetak godina poslujemo pozitivno“, naglasio je Darko Majić.
Na ovom priznanju djelatnicima i direktoru Auto prometa čestitala je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček – „Bez njihovog zajedničkog napora i truda koji pokazuju prema svim kategorijama putnika koji se koriste njihovim uslugama ne bi bilo moguće dobiti ovo vrijedno priznanje. Hvala i Hrvatskoj gospodarskoj komori koja je prepoznala kvalitetu našeg prijevoznika i zaista ovime Auto promet postaje jedini u Hrvatskoj unutar kategorije usluga prijevoza koji nosi oznaku „Hrvatska kvaliteta“. Čestitke i samo tako nastavite“, rekla je gradonačelnica.
Zadovoljstvo dobivanjem znaka „Hrvatska kvaliteta“ izrazio je i predsjednik HGK – Županijske komore Sisak Boris Mesarić – „Stručna komisija prepoznala je rad i društveno odgovorno ponašanje Auto prometa Sisak, od modernizacije voznog parka koji djeluje u skladu s najznačajnijim normama EU čime se smanjuje onečišćenje okoliša, do toga kako se osjećaju putnici, posebno djeca. Ova nadgradnja zaslužuje samo riječi hvale posebno ovakav način komunikacije s djecom koju radi Auto promet“, rekao je Mesarić.
Dodajmo ovome da je sisačkom Auto prometu prošle godine odobreno 22,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za nabavu novih 20 autobusa koji ove godine stižu u Sisak. Uz 15 novih autobusa koji su nabavljeni u protekle dvije godine, od čega 13 sredstvima EBRD-a, Sisak će biti grad s najnovijim voznim parkom u Hrvatskoj.

najčitanije