Applied Ceramics dobitnik nagrade Export Lider Invest 2024.

imp

Priznanje Applied Ceramics 2

U sklopu Liderove regionalne konferencije „Financijsko – investicijski forum“ dodijeljena je nagrada tvrtki Applied Ceramics pod nazivom „Export Lider Invest za investiciju koja je najviše doprinijela izvozu“ za projekt „Pokretanje proizvodnje elektrostatskih chuck – ova (E-chucks).“

 

Priznanje Applied Ceramics 1

 

U sklopu trećeg investicijskog ciklusa razvoja Applied Ceramics Sisak, ukupne vrijednosti 2,5 mil. EUR-a, tvrtka je provela projekt „Pokretanje proizvodnje elektrostatskih chuck-ova (E-chucks), vrijednosti 1,2 mil. EUR kojim je 2022. proširila postojeće proizvodne kapacitete proizvodnje aluminij – oksidne keramike i implementirala proizvodnju novog proizvoda E-chucka, koristeći vlastito proizvedenu sirovinu koja čini njegov sastavni dio.

 

2023. godine pokrenuta je i komercijalna proizvodnja E-chuckova, jedinstvena u RH, kompletno namijenjena izvozu za potrebe svjetske poluvodičke industrije.

 

Priznanje Applied Ceramics 3

 

Nagradu je u ime tvrtke preuzeo osnivač i direktor tvrtke Matt Darko Sertić.

Glavna motivacija pokretanja projekta nove proizvodnje elektrostatskih chuckova (E–chuck–ova), osim proširenja postojećih proizvodnih kapaciteta Applied Ceramicsa u Sisku i upotrebe vlastito proizvedene aluminij – oksidne keramike, je i zadovoljavanje potreba kupaca na specifičnom svjetskom poluvodičkom tržištu na kojem smo desetljećima pozicionirani kao proizvođač i dobavljač komponenti od specijalnih materijala.

To je bila i prilika razviti vlastiti novi proizvod E-chuck, velike novostvorene vrijednosti i ugraditi u njega materijal (keramiku) koji je razvijen i proizveden u vlastitim proizvodnim pogonima u Sisku.
E-chuckovi nalaze svoju primarnu primjenu u proizvodnji poluvodiča. Koriste se kao podloga za silicijske pločice wafera. Osim njihove primarne upotrebe u poluvodičkoj industriji, E-chuckovi također se koriste u elektronskim mikroskopskim i sl. elektroničkim uređajima.“, istaknuo je Matt Darko Sertić, osnivač i direktor Applied Ceramics d.o.o. Sisak.

 

Priznanje Applied Ceramics 4

 

 

 

 

 

najčitanije