Andučić: 'Ovo je klasična politička korupcija'

st

261020211635267709.jpeg

Obrtništvo treba imati primjeren tretman u Sisku, napominje predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić. Sisački narodnjaci zalažu se, kaže, i za ulaganje u poslovne zone grada Siska, ne slažu se s načinom na koji se uređuje pješačka zona te s odnosom prema HNK Segesti. Sve to razlozi su, nastavlja Andučić, razlozi napada na stranku i smjenjivanja njihovih ljudi.

„Nulta stopa tolerancije političkoj korupciji sisačke Gradonačelnice“ naziv je tiskovne konferencije tijekom koje je poseban naglasak stavljen na smjenu Adeline Ivković, političke tajnice sisačkog HNS-a, s mjesta direktorice Gradske tržnice Sisak. ‘Dvočlana skupština’, kako Andučić naziva gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček i dogradonačelnika Marka Kričku, donijela je, kaže, 15. lipnja odluku o opozivu člana uprave direktora društva Gradska tržnica d.o.o. kojom se Adelina Ivković smjenjuje s tog mjesta zbog toga što je, navodi, u pitanje dovedena zakonitost i pravilnost rada društva te zbog trajnog gubitka povjerenja. Županijskom državnom odvjetništvu podnesena je i kaznena prijava protiv Adeline Ivković temeljenu na nezakonitostima prilokom nabave drvenih kućica za južni plato tržnice.

Gradonačelnica je, kaže Andučić, cijelo vrijeme imala sve podatke o poslovanju.

‘Iz javnih nastupa gradonačelnice bilo je očito da poslovanje odgovornih osoba na tržnici podržava i ističe primjerenim’, rekao je Andučić.

Sve aktivnosti podržao je i Nadzorni odbor, stoga se raadi, nastavlja Andučić, o lažnoj prijavi kaznenog djela.

‘Kad uzmemo u obzir u kojem trenutku se događa smjena i koji je smisao svega, jasno je da se radi o klasičnoj političkoj korupciji. No, ovdje se ide korak dalje jer je u pitanje dovedena i nečija egzistencija.’

Adelina Ivković je, smatra Andučić, svojim radom i angažmanom ostvarila dobre rezultate, te naglašava kako se suprotstavlja napadima bez argumenata.
‘Sisak se i dosad znao suprotstaviti teroru pojedinaca i interesnih grupa koje su pokušavale ugroziti dostignute civilizacijske i demokratske vrijednosti, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put’, zaključuje Andučić.

najčitanije