Andrej Plenković danas u Sisku dao potporu dr. Željki Josić i Ivanu Celjaku

imp

251020211635198964.jpeg

Uoči drugog kruga lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju, 30.svibnja, podršku kandidatima HDZ-a za gradonačelnicu Siska dr. Željki Josić i županu Sisačko-moslavačke županije Ivanu Celjaku došao je danas u Sisak dati predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.
„Želim podržati njen za obnovu Siska, njegov gospodarski rast i demografsku revitalizaciju. Mislim da je njen program izvanredan, da je sjajan i da uživa veliku potporu. Mislim da će se u drugom krugu međusobno podržavati i podupirati i Željka Josić i naš kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije saborski zastupnik Ivan Celjak, zajedno sa Željkom jedan od novih, mladih političara HDZ-a u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tu su još i novoizabrani, ali stari gradonačelnik Novske Marin Piletić, Dalibor Bišćan u Hrvatskoj Kostajnici, nešto iskusniji Zlatko Babić – gradonačelnik Kutine i uvjeren sam i Magdalena Komes u Petrinji. Oni predstavljaju novu energiju, novi snagu, novi entuzijazam i što je najvažnije i odgovornost za ovaj ključni period za Banovinu, za Sisačko-moslavačku županiju. Vlada radi na sveobuhvatnom dokumentu gospodarske, socijalne i demografske revitalizacije te fizičke rekonstrukcije Banovine. Važni partneri u tom procesu bit će nam i Željka Josić i Ivan Celjak. Stoga im želim dati u ime vodstva HDZ-a iskrenu i snažnu potporu i pozvati birače da ih podrže u drugom krugu, na Dan državnosti 30.svibnja.“, rekao je Plenković.

željka 2 željka 5
U podršku stanovnika Sisačko-moslavačke županije u drugom krugu ne sumnja Ivan Celjak: „U pripremama za drugi krug izbora za župana Sisačko-moslavačke županije ponovno smo obišli sve gradove, sve općine, razgovarali smo sa stanovnicima o njihovim potrebama, slušali smo njihove prijedloge, slušali smo njihova rješenja za moguće probleme. U prvom krugu izbora ostvarili smo izvrstan rezultat u konkurenciji 6 kandidata za župana Sisačko-moslavačke županije i upravo nam taj sjajan rezultat u prvom krugu daje za pravo da očekujemo veliku pobjedu i u drugom. Također i u prvom krugu izbora naši kandidati su pobijedili u nekoliko gradova, u nekoliko općina što znači da stanovnici i Hrvatske Kostajnice, Novske, Kutine i općina u kojima smo pobijedili vjeruju našim čelnicima, te su vrednovali na ovim izborima rezultate koje su postigli u ovom mandatnom razdoblju i dali im povjerenje u još jednom mandatu. U Petrinji očekujemo pobjedu Magdalene Komes jer Petrinja treba promjenu iz razloga što već duže vrijeme nema kvalitetnog odnosa i kvalitetne suradnje grada Petrinje, Sisačko-moslavačke županije i Republike Hrvatske odnosno Vlade Republike Hrvatske. Sisak je središte i sjedište županije, Sisak mora biti generator razvoja čitave Sisačko-moslavačke županije, a jamac kvalitetne i transparentne suradnje gradske vlasti u Sisku, Petrinji i Sisačko-moslavačke županiji su Željka Josić u Sisku, Magdalena Komes u Petrinji.“, istaknuo je Celjak.

željka 3

Na stranačkoj podršci, ali i na podršci građana zahvalila se kandidatkinja za gradonačelnicu Siska, dr. Željka Josić.
„Hvala Siščankama i Siščanima koji su izašli na izbori, iskoristili svoje biračko pravo i vrlo jasno rekli kako ne žele aktualnu gradsku vlast više u ovom prostoru. Mi smo se okrenuli prema našem programu, prema konkretnim mjerama i prema onome što smatramo da je potrebno ovome gradu. Program smo isključivo izrađivali s našim stanovnicima i slušali smo njihove potrebe i njihove prijedloge. To je ono što je u našem programu najbitnije, obuhvatili smo od onih najmlađih pa do najstarijih. Smatramo da ovaj grad doista treba novu budućnost, trebamo ulagati u mlade, srednju generaciju ali isto tako i u naše umirovljenike. Slušali smo ih te ćemo to i dalje raditi, jer ovaj grad doista ne zaslužuje nekoga tko vlada nego onoga tko sluša naše stanovnike. To i je cilj našeg programa i onoga što želimo raditi. Smatram da ovaj grad doista ima budućnost, a uz potporu svih razina vlasti grad Sisak itekako može napredovati.“, rekla je Josić.

željka 4
Osim Andreja Plenkovića, svoju potporu kandidatima HDZ-a u drugom krugu lokalnih izbora dali su i Tomo Medved, Davor Božinović, Vili Beroš te Krunoslav Katičić.

najčitanije