Aktivnosti Crvenog križa povodom Međunarodnog dana starijih osoba

imp

Ovaj tjedan, točnije u subotu 1.listopada, obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba.
Smanjivanjem broja višegeneracijskih obitelji sve više starijih osoba živi u samačkim domaćinstvima te ne mogu računati na zbrinjavanje u obitelji. Onim starijim osobama kojima je potreban neki oblik skrbi i pomoći, treba i omogućiti da takvu skrb dobiju u svom domu. Upravo to im kroz Program pomoći i njege u kući omogućuje sisački Crveni križ.
Kako bi senzibilizirali javnost kroz razne aktivnosti će obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Prva je već danas pa će tako volonteri Crvenog križa korisnicima Programa pomoći i njege u kući urediti okućnice.
„Obilaskom terena stečen je uvid u postojeće stanje i izdvojene su one osobe koje žive u posebno teškim uvjetima. Ovom akcijom obuhvatit će se nekoliko osoba za koje smo procijenili da im je ovakva pomoć ovog trenutka najpotrebnija.“ – rekla je Ivana Mioč voditeljica Programa.
U četvrtak, 29. rujna planirano je mjerenje šećera u krvi korisnika Programa pomoći i njege u kući kao i savjetovanje po pitanju prehrane i važnosti održavanja zdravog stila života a koje će provesti volonteri sa zvanjem medicinske sestre i medicinski tehničari.
Tijekom cijelog zadnjeg tjedna mjeseca rujna planirana su druženja volontera sisačkog Crvenog križa i starijih i nemoćnih osoba uključenih u Program pomoći i njege u kući. Volonter i će obići korisnike Programa i provesti neko vrijeme u druženju s njima s ciljem ukazivanja na važnost socijalnih kontakata za održavanje cjelokupnog psihofizičkog zdravlja osoba treće životne dobi.
Dodajmo da kroz ovaj program, djelatnici Crvenog križa mjesečno brinu za više od 60 korisnika.

najčitanije