Aktivna zona na Ciglarskoj grabi?

imp

Zahvaljujući glasovima svojih sugrađana, Sisak je jedan od deset gradova u kojima će se urediti vježbališta na otvorenom. Putem stranice projekta Pokret za radost građani su svojim glasovima odabrali deset gradova u Hrvatskoj u kojima će Coca-Cola u suradnji s lokalnim zajednicama urediti vježbališta na otvorenome.
Uz Sisak svoja će vježbališta dobiti Donja Stubica, Vrlika, Stari Grad, Supetar, Daruvar, Labin, Petrinja, Vinkovci i Bjelovar.
Vježbalište na otvorenom ili aktivna zona imat će šest različitih sprava – eliptični trener, volani za ruke, paralelne prečke, zračnu hodalicu, trovisinsko vratilo i dvostruku klupu za fitnes. Prema riječima gradonačelnice Kristine Ikić Baniček moguća lokacija je Ciglarska graba: „Moja ideja je da to ide na Ciglarsku grabu. Da to bude pored novog Skate parka, poligona kojeg ćemo graditi. Budući da će na južnoj stazi odmah neposredno nakon Ulice Barice Rapić ići Ribička kuća, do nje će biti taj Skate park gdje će biciklisti i roleri moći uživati. Onda bi se pored toga naslanjalo to vježbalište na otvorenom. Jako puno ljudi trči, biciklira ili rola po Ciglarskoj grabi a ta aktivna zona omogučila bi im da se zagriju prije samog treninga.“ – kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

najčitanije