Aktivna Hrvatska u Sisku pod vodstvom Siščanina Patrika Kramarića

mradenovic

261020211635209398.jpeg

Aktivna Hrvatska u Sisak dolazi zahvaljujući mladom Siščaninu Patriku Kramariću, članu trenerskog tima i aktualnom plivačkom prvaku Hrvatske na 50m prsno. 

Vodeći hrvatski sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska nakon ispunjene zagrebačke Arene i izvrsnog otvaranja osme sezone dolazi u Sisak. Besplatan zajednički trening za sve građane održat će se u subotu, 28. ožujka u Sportskoj dvorani Brezovica s početkom u 11 sati. Trening vlastitom tjelesnom težinom vodit će trenerski tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a sa Siščanima će trenirati i ambasadorica projekta Renata Sopek.

”U Zagrebu je bilo sjajno i vjerujem da ćemo u istom tonu nastaviti i u Sisku, u koji dolazimo po prvi puta. Sve vježbače očekuje sjajan trening, koji je u istoj mjeri izazovan, edukativan i zabavan. Sigurna sam da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da ćemo zajedno pokazati kako živjeti zdravo i aktivno”, izjavila je Renata.

Aktivna Hrvatska u Sisak dolazi zahvaljujući mladom Siščaninu Patriku Kramariću, članu trenerskog tima i aktualnom plivačkom prvaku Hrvatske na 50m prsno. Patrik već drugu godinu u projektu potiče građane na aktivniji i zdraviji život, a velika mu je želja bila poruku projekta prenijeti i u rodnom gradu. Projekt je u Sisku podržao Grad Sisak i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

MAR01753 MAR01217

”Veselim se dolasku u Sisak i treniranju s obitelji i prijateljima, vjerujem da će trening biti sjajan jer u Sisku imamo puno izvrsnih sportaša. Unatoč tome, treba neprestano poticati sve građane na aktivniju i zdraviju svakodnevicu stoga poziva sve svoje drage Siščane da nam se pridruže te da zajedno promijenimo sliku Hrvatske nabolje”,  najavio je trening Patrik koji je plivati počeo upravo u sisačkom Janafu.

Aktivna Hrvatska pokrenuta je s ciljem promjene poražavajućih statistika koje pokazuju da postajemo sve nezdravija i deblja nacija koja se sve manje kreće. Čak 65% građana nije dovoljno aktivno, a posebno zabrinjavajući podatak je da 92% mladih također nije dovoljno aktivno. Uz besplatan trening, vježbače u Sisku educirat će i liječnici Hrvatske liječničke komore tako da će na jednom mjestu moći dobiti sveobuhvatni plan zdravog života.

Za trening u Sisku možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

najčitanije