Aktivisti GI „Moj grad Sisak“ posjetili umirovljenike

imp

Kako bi im pokazali da misle na njih i u ovo predblagdansko vrijeme, jer zbog pandemije nisu s njima u izravnom kontaktu, aktivisti Građanske inicijative Moj grad Sisak posjetili su jučer umirovljenike u Domu za starije i nemoćne Sisak.

gi moj grad sisak odm umirovljenika 6 gi moj grad sisak odm umirovljenika 5 gi moj grad sisak odm umirovljenika 2

Ispred Doma dočekale su ih ravnateljica Doma Ružica Čakširan i socijalne radnice Doma Jasmina Šestan i Vanja Podgoršek.
„Došli smo kod naših prijatelja umirovljenika kako bi im predali 60-ak kreativnih uradaka (patuljci, anđeli i sl.) sačinjenih od recikliranih materijala povodom nadolazećih blagdana. S obzirom da zbog pandemije nismo mogli imati zajedničke radionice s umirovljenicima koje provodimo zadnjih nekoliko godina, zaposlenica Višnja Jendričko i volonterke su same napravile razne blagdanske ukrase i ovom prilikom darujemo ih umirovljenicima – uz želje za dobrim zdravljem, strpljenjem, blagoslovljenim Božićem i ljepšom Novom 2021. godinom. Zahvaljujemo upravi Doma na suradnji – vjerujemo u nova zajednička druženja.“, rekla je voditeljica projekta dr.sc. Daša Poredoš Lavor, dodajući kako je i kratak susret uz razmjenu pogleda kroz prozor i na samim vratima Doma bio dovoljan da se svi skupa sjetimo naših lijepih druženja i obećamo jedni drugima da ćemo susrete nastaviti kada krizno vrijeme prođe.

gi moj grad sisak odm umirovljenika 7 gi moj grad sisak odm umirovljenika 3gi moj grad sisak odm umirovljenika 1
Ova aktivnost dio je projekta Godine su samo broj II kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, financiran je sredstvima Grada Siska, a partner na projektu je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Na susretu smo predali i straničnici za knjige koji su dio promotivnih materijala ovog projekta.

najčitanije