Akcijom mjerenja glukoze i krvnog tlaka sisačko Dijabetičko društvo slavi svoj rođendan

imp

14. studenog obilježava se kao Svjetski dan šećerne bolesti. Na taj dan Dijabetičko društvo grada Siska slavi svoj rođendan.

Obilježava ga cijelog tjedna brojnim akcijama mjerenja glukoze i krvnog tlaka, a posebno svečano bit će sutra na tržnici Kontroba.

 

„Zadnji dan akcija bit će na sam rođendan Dijabetičkog društva Sisak, u ponedjeljak 14.11. na Gradskoj tržnici Sisak gdje će se u suradnji sa srednjom školom Viktorovac i budućim medicinskim sestrama/tehničarima mjeriti razine šećera u krvi i krvni tlak.
Ove godine, kao i prošle, dio smo inicijative Plavi baloni 2.0 gdje želimo nastaviti podizati svijest o dijabetesu tipa 1 i izazovima s kojima se osobe koje žive s dijabetesom tipa 1 svakodnevno suočavaju. Čak i uz potpunu predanost zdravome životu, tjelesnoj aktivnosti i zdravoj prehrani te uz svakodnevno kontroliranje i regulaciju šećera u krvi, može doći do hipoglikemijskih ili hiperglikemijskih napadaja”, kažu u Dijabetičkom društvu Sisak i pozivaju sve na sutrašnje obilježavanje rođendana i Svjetskog dana šećerne bolesti.

 

 

najčitanije