96 godina sisačke Gimnazije

st

261020211635275330.jpeg

Gimnazija Sisak ove godine obilježava 96 godina postojanja. Škola je to duge tradicije koja kroz svoju povijest bilježi brojne uspjehe i ponosi se kvalitetnom pripremom mladih ljudi za život i daljnje školovanje. Božidar Dujmić, v.d. ravnatelj, naglašava kako je Gimnazija i danas simbol kvalitetnog rada s učenicima.

‘Imamo sjajne rezultate državne mature, neki naši učenici koji su ju položili s 98% točnih odgovora. Ove godine predstavljamo i naše izvannastavne aktivnosti, naš Školski sportski klub Gimnazijac, debatni klub, Crveni križ mladih Gimnazije Sisak i Učeničku zadrugu Gimsi’, rekao je Dujmić, te dodao kako se to sve odražava i na upise. Mladi odlikaši se i dalje lako odlučuju za gimnazijske smjerove kao nastavak svog obrazovanja nakon osnovne škole.
‘Zadovoljni smo s upisima, ovegodine smo upisali 5 razrednih odjela i sad ih imamo 20 što se dugo nije dogodilo.’

Gimnaziju je posjetio i dožupan Marin Piletić, koji je naglasio kako su uspjesi sisačke Gimnazije razlog zbog kojeg ta ustanova itekako zaslužuje pažnju građana i institucija.
‘Zadovoljstvo mi je čestitati gimnazijalcima Dan škole. Njihovi rezultati su sjajni, a kad se uzme u obzir da se radi o jednoj od najboljih škola u državi, onda zaista moramo znati cijeniti ovakve ustanove’,rekao je dožupan Piletić.

Gimnazija je, osim prezentacijom izvannastavnih aktivnosti škole, svoj dan obilježila i malonogometnim turnirom na kojem su sudjelovati učenici sisačkih srednjih škola, te ženske ekipe Rukometnog kluba Sisak i Gimnazije Sisak.

Učenici su održali i debatu na tezu ‘Hrvatska treba biti zemlja dobrodošlice za migrante’, te su na prostoru školskog igrališta članovi Kluba mladih Gimnazije Sisak demonstrirali pružanje prve pomoći s naglaskom na reanimaciju i sportske ozljede.

najčitanije