70 godina predškolskog odgoja u Sisku

st

Proslava 70. rođendana Dječjeg vrtića Sisak Stari znači puno više od same obljetnice – radi se o 70 godina predškolskog odgoja u Sisku. Velika godišnjica djelatnosti od presudne važnosti za društvo i odgoj obilježena je na poseban način – stvaranjem filma o povijesti ustanove i raznim popratnim sadržajima.
‘Kad uđemo u povijest predškolskog odgoja u Hrvatskoj vidi se da smo mi uvijek pratili uzlaznu putanju. Ovaj tjedan smo obilježili s Tičekima, koji su postali sinonim za naš vrtić, film također donosi jedan presjek našeg rada, a u četvrtak i petak imamo međunrodni znanstveno-stručni skup kojim ćemo dostojanstveno završiti ovaj slavljenički tjedan’, rekla je ravnateljica vrtića Tihana Kokanović.
U 14-minutnom filmu prikazana je povijest odgojno pedagoškog rada u Sisku i radi se o prvom filmskom uratku tog tipa u gradu, rekla je autorica Iva Šegović.
‘Zadovoljni smo kako je ispalo. Film se snimao mjesec i pol dana, skupljali su se materijali. Inicijatorica je Željka Bece, ravnateljica je dala zeleno svjetlo a meni je povjereno da radim film. Autorice teksta smo Željka Bece, Tihana Kokanović i ja, scenarij je također moje djelo, grafičku obradu odradio je Danko Šegović a snimatelj i montažer je Sanjin Vrbanus’, rekla je Šegović.
Dječji vrtić Sisak Stari danas radi na 5 lokacija u 30 odgojnih skupina koje obuhvaćaju 627 djece. Po područnim školama je i 7 skupina predškole.

najčitanije