7 novih darivatelja i 43 nove doze krvi iz Siska

ibb

U izvanrednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj jučer u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sisak, prikupljene su 43 doze:
”Akciji se odazvalo 59 osoba, od čega ih je 43 dalo krvi. I ovoga puta posebno moram istaknuti da smo nakon dugo vremena imali jednak broj muškaraca i žena, i na to smo jako ponosni”, napominje Željka Harčević iz Crvenog križa, dodajući kako je uobičajeni omjer 2:1 za muškarce.

Osim izjednačenog interesa za darivanje krvi kod oba spola, ova je akcija zabilježila i nekoliko novih darivatelja: prvi je put krv darovalo 7 osoba.

A budući da je i ovogodišnja ljetna sezona utjecala na značajno smanjenje zaliha krvi u Zavodu za transfuziju, zbog čega je izvanredna akcija i bila organizirana u nekoliko gradova u Hrvatskoj, na dodatnom popunjavanju zaliha Gradsko društvo Crvenog križa Sisak namjerava poraditi već krajem rujna:

”Nova prilika kod nas u Sisku je 26. i 27. rujna u Rafineriji i Restoranu Trattoria. U Rafineriji je akcija, uobičajeno, u prijepodnevnim satima, a u Trattoriji će opet biti cijeli dan – od 10 do 18 sati”, najavljuje Harčević.

najčitanije