60 mu je godina tek

imp

Utemeljenje Auto prometa Sisak potječe iz 1958. godine kada je Željezara Sisak osnovala poduzeće Željezara-Autosaobraćaj kako bi „vršio prijevoz putnika i robe sredstvima drumskog saobraćaja i vršenje auto-servisne službe“.
Lonja – Sisak – Zagreb – bila je prva autobusna linija sisačkog Auto prometa vožena 14.studenog 1958. godine, pa se na taj datum obilježava godišnjica ove sisačke prijevozničke tvrtke.
„Rekao bih nikad nismo bili stariji, ali nikad nismo bili mlađi i ljepši“, rekao je to Darko Majić, direktor Auto prometa, na današnjem otvorenju izložbe povodom 60.rođendana. Najstarija fotografija na ovoj rođendanskoj izložbi datira još iz vremena početka tvrtke, a za dobre stare fotografije imali su kaže Marina Matić voditeljica Odjela poslova zaštite okoliša, zdravlja i sigurnosti sisačkog Auto prometa i organizatorica izložbe, kvalitetne pomagače. „Da bi organizirali izložbu fotografije su nam ustupili Gradski muzej Sisak, Državni arhiv u Sisku, Facebook stranica „Sisak kakav je bio nekad“, naši korisnici, a dio smo pronašli i u našem arhivu.“,rekla je Matić.
Osim izložbe koja je otvorena u čekaonici na autobusnom kolodvoru do 27.studenog, svi posjetitelji i putnici mogu na istom mjestu pročitati i Monografiju izdanu povodom 60.obljetnice Auto prometa. I ona donosi, napominje Matić zanimljive podatke. „Monografija nudi kratak vremeplov od nastanka Auto prometa do današnjeg dana. Prikazuje uspone i padove i na kraju završava s usponom.“, istaknula je Matić.
Otvorenje izložbe i objavljivanje Monografije „60 godina Auto prometa Sisak“ odlična je prigoda napominje direktor Majić za podijeliti dobre vijesti. „Imamo 15 novih autobusa, još 20 novih će nam doći. Do današnjeg dana prevezli smo 1 302 000 putnika na linijskom prijevozu, posebnim prijevozima za sisačke osnovne škole te kroz izvanredni prijevoz“, naglasio je direktor Majić.
Uz 15 novih autobusa koji su nabavljeni u protekle dvije godine, a nakon skore nabave još 20 novih autobusa, Sisak će biti grad u s najnovijim voznim parkom u Hrvatskoj. Na ovaj način, kažu u Auto prometu, dugoročno je osiguran kvalitetan gradski i međugradski prijevoz i opstojnost tvrtke.
Kako je bilo na otvorenju ove rođendanske izložbe možete pogledati u galeriji

najčitanije