6. SOELA donosi izložbu, konferenciju i utrku automobila

imp

Ekipa Tehničke škole Sisak sa brojnim partnerima i sponzorima uspješno završava posljednje pripreme za ovogodišnje šesto izdanje SOELA-e.
U iduća dva dana Siščani će imati priliku doznati nešto više o automobilima budućnosti te pogledati utrku solarnih automobila koje u okviru praktične nastave rade učenici, jedinstvenu utrku na području EU.
„U sklopu utrke opet će biti ona naša standardna događanja. U petak je izložba električnih i hibridnih automobila a nakon toga konferencija o soalrnim i električnim vozilima. Novina na konferenciji je predavanje o svemirskm programu. U subotu je standardno ulicama Siska utrka solarnih automobila. Ove godine sudjeluje 21 automobil iz 14 strukovnih škola iz Hrvatske te jedne iz Slovenije i BiH.“, najavljuje ravnatelj Tehničke škole Davor Malović, dodajući da će se na izložbi električnih i hibridnih automobila postetitelji njima moći i provozati.
„To je prilika građanima da dođu, sjednu u automobile i probaju ih provozati. Bit će oko 20-tak serijskih vozila koji se mogu kupiti u Hrvatskoj. Automobili će biti posatvljeni od 10 do 13 sati u drugoj ulici i bilo bi šteta ne probati ove automobile.“, kaže ravnatelj.
No centralno događanje ipak je utrka solarnih automobila, koje počinje u subotu u 10 sati. Start i cilje je ispred Hotela Panonija.
Cijeli program možete pogledati ovdje

najčitanije