54 filma u natjecateljskom dijelu programa 7. SFF-A

imp

Na ovogodišnjem 7.SFF-u publici i žiriju će u natjecateljskom dijelu programa biti predstavljena 54 najbolja filma od čak 816 pristiglih filmova iz cijeloga svijeta.
Nimalo lak zadatak odabrati najbolje među pristiglim filmovima imale su stručne selektorice Star Film Festa, Martina Mladenović i Anja Kavić.
S brojem prijava prednjače autori filma iz Španjolske s čak dvadeset i jednim prijavljenim filmom. U program Star Film Festa uvrštena je i koprodukcija Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva te jedan film iz Ujedinjenog Kraljevstva. Na zvjezdanom popisu filmova za natjecateljski program nalazi se i po jedan film iz Argentine, Perua, Turske, Slovenije, Rusije, Danske, Južne Koreje, Litve, Izraela, Singapura, Srbije, Njemačke, Brazila, Moldavije, Italije i Gvatemale.

sff2 sff
Publika sedmog Star Film Festa moći će, osim već spomenute Španjolsko-britanske koprodukcije, uživati i u ostalim, kvalitetnim koprodukcijama. Tako su za sudjelovanje odabrane koprodukcije SAD-a i Vijetnama, Francuske i Argentine te ona Srbije i Portugala.
Po dva filma odabrana su iz Francuske, Irana, Indonezije, Kolumbije,Bosne i Hercegovine, i Hrvatske.
Broj i raznolikost prijava s obzirom na zemlju u kojoj je film snimljen ove godine doista oduševljava. Organizatori Star Film Festa s nestrpljenjem očekuju upriličiti još jedan festival na svjetskoj razini a propisane mjere zaštite svakako će biti poštivane. Dio programa posjetitelji i sudionici moći će pratiti na festivalskim lokacijama dok je dio programa planiran za online verziju festivala.
Detaljan program za 7. izdanje Star Film Festa bit će uskoro dostupan.
Ekipa Star Film Festa i dalje neumorno radi na tome da osigura prioritetnu zaštitu građanima Siska, publici, gostima i autorima filma uz očuvanje same manifestacije festivala.
Kompletan popis filmova odabranih za natjecateljski dio programa pronaći ćete ovdje.

najčitanije