40-godišnjak osumnjičen za gospodarski kriminal

imp

Policija

Policijska uprava sisačko – moslavačka je priopćila, kako su u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom.

 

Njega se sumnjiči da je tijekom 2019. godine, u Sisku s računa trgovačkog društva plaćao svoje osobne troškove u iznosu od oko 29.400 eura te je izradio 153 nevjerodostojna računa u kojima je naveo podatke različite od onih koje je dostavljao jedinicama lokalne samouprave, trgovačkim društvima i ustanovama. Nadalje je utvrđeno da je nezakonito s računa trgovačkog društva izuzeo novčani iznos od oko 174.000 eura oštetivši državni proračun za ukupni iznos poreza na dobit od oko 19.000 eura kao i jedinicu lokane samouprave za iznos poreza i prireza na dohodak od kapitala u iznosu od oko 91.000 eura.

 

Tekst se nastavlja nakon oglasa

 

Mega 300 X 250

 

Protiv 40-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće kao nadopuna kaznenoj prijavi zbog počinjenih kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, Utaja poreza ili carine i Povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, a za kazneno djelo Utaja poreza ili carine i protiv trgovačkog društva temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

 

Kako doznaje portal Sisak.info riječ je o nezavisnom predsjedniku Gradskog vijeća Siska Bojanu Dadasoviću i njegovoj tvrtki Neokod d.o.o. koja je bila pod poreznim nadzorom, započetim nedugo nakon što je Bojan Dadasović nastupio na lokalnim izborima 2021. godine.

najčitanije