35. obljetnica Kluba „Žabica“

imp

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Grada Siska je dragovoljna i neprofitna udruga u kojoj se udružuju roditelji ili staratelji osoba s intelektualnim teškoćama, te stručni djelatnici, koji svojim radom pomažu i promiču rad Udruge i tako već 49 godina jer toliko dugo Udruga djeluje.
U okviru Udruge djeluje Klub „Žabica“ – najstariji klub u Republici Hrvatskoj za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama starije od 21. godinu, i u četvrtak, 15.prosinca, obilježava 35 godina rada.
U njemu se okuplja svakodnevno do 28 članova koji u okviru programa razvijaju postojeće sposobnosti, stječu radne navike i socijalne vještine, aktivno se uključuju u život lokalne zajednice kroz suradnju s drugim udrugama, školama, vrtićima i drugim ustanovama u gradu.
Od 2000.godine, djeluje Mali klub „Žabica“ za djecu predškolskog uzrasta i djecu s višestrukim oštećenjima, koja nisu u sustavu odgoja i obrazovanja – Stručni defektološki postupak u obitelji – Patronaža i igraonicu s ciljem socijalizacije djece.
35. obljetnica Kluba „Žabica“ bit će obilježena na tradicionalnom Božićnom balu koji će se s početkom u 16 sati održati u četvrtak, 15.prosinca, u holu OŠ „22.lipnja“

foto – facebook Udruga Osit Grada Siska

najčitanije