3. novogodišnje kupanje u Kupi

st

261020211635284273.jpeg

Siščanin Marko Rafaj odlučio je započeti novu, 2015. godinu na vrlo neobičan način. Radi se o poznatom sisačkom sportašu triatloncu koji će treću godinu zaredom započeti – novogodišnjim kupanjem u rijeci Kupi.
‘Prve godine su me gledali kao ‘redikula’, a ni sad nije puno bolje. Ipak, ja guštam, s početkom jeseni počinje i moja sezona kupanja koja traje cijelu zimu’, rekao nam je Marko Rafaj.
Također, otkrio nam je što ga je potaknulo da započne sa svojim neobičnim hobijem.
‘Ja sam sportaš, bavim se također i biciklizmom i zimskim trčanjem. Shvatio sam, što je već dokazano, da boravak u hladnoj vodi opušta mišiće jer dolazi do prokrvljenosti cijelog organizma. Počeo sam ulaziti po par sekundi, a sada već boravim u hladnoj vodi i po desetak minuta.’
Pothvat je na rasporedu u četvrtak, 1. siječnja u 12 sati na sisačkoj šetnici. Marko poziva sve da mu se pridruže, kao kupači ili kao podrška. Na Facebook stranici ‘3. Novogodišnje kupanje u Kupi’ Marko je napisao i na koji način je potrebno pristupiti ovoj aktivnosti, pa ako se namjeravate okupati s njim, obavezno se držite onoga što vam savjetuje ovaj zaljubljenik u ekstremne sportove.
Fotografija preuzeta s https://www.facebook.com/groups/1658640671029412/

najčitanije