25 zainteresiranih za edukaciju za energetske savjetnike

st

Motivacijska radionicu u sklopu projekta „Dobra energija u društvenom poduzetništvu“ za mlade i nezaposlene osobe s područja Sisačko – moslovačke županije okupila je 25 osoba zainteresiranih za besplatni program usavršavanja „Savjetnici za učinkovitu potrošnju energije i vode u kućanstvima“ u organizaciji Zelene energetske zadruge i Obrtničkog učilišta Zagreb u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u Sisku.
Cilj radionice je bio motivirati mlade i nezaposlene da se prijave na edukaciju i tako steknu nova znanja i vještine te povećaju mogućnosti zapošljavanja u svojoj zajednici kao energetski savjetnici. Kroz program edukacije u trajanju od 150 sati, polaznici će naučiti razlikovati energetske, ekonomske i okolišne koristi od povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima i tako širiti znanja i alate za borbu protiv energetskog siromaštva. Program je namijenjen osobama do 25 godina sa završenom minimalno četverogodišnjom srednjom školom strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke. Po završetku edukacije polaznici će dobiti verificirane potvrde o usavršavanju za energetske savjetnike.
Edukacija počinje 15. siječnja u Strukovnoj školi Sisak, a prijave su otvorene do 14.1. putem online obrasca na linku https://goo.gl/LxKGa2.

Projekt “Dobra energija u društvenom poduzetništvu” u vrijednosti 543.206,64 kn u 100% iznosu je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

najčitanije