25 projekata za ljepši i uređeniji Sisak

imp

261020211635273291.jpeg

Iduća 2016. godina Sisak će pretvoriti u jedno veliko radilište. Najveći projekti koji će se realizirati pomoću kredita HBOR-a trenutno su u fazi izrade projektne dokumentacije. Sisak će tako između ostalog dobiti pješačku zonu, bazen u Capragu i klizalište na Zibelu.
Do kraja godine počet će i pripremni radovi za izvođenje biciklističke staze u južnom dijelu Rimske ulice, od Malog kaptola do Trga bana Josipa Jelačića. Nastavak izgradnje druge i početak treće faze biciklističkih staza radit će se sljedeće godine.
Dok se neki projekti planiraju 2016.godine, neki su završeni i ove godine. Tako je već gotovo parkiralište ispred Osnovne škole 22. lipnja i Ulica Mate Lovraka na Brzaju koja je dobila asfalt i nogostup. Višenamjensko sportsko igralište u Petrinjskoj ulici je u izgradnji i veliki dio radova bit će gotov do kraja godine. Već su vidljivi i radovi na izgradnji šetnice koja će povezati središte grada sa Starim gradom, a planirano je da ova faza bude gotova početkom sljedeće godine.
-Bakranova je također veliko gradilište i do kraja godine asfaltirat ćemo glavnu trasu do bazilike sv. Kvirina, a biciklističko-pješačku stazu završit ćemo odmah poslije nove godine – istaknuo je resorni gradski pročelnik Domagoj Broz.
U tijeku su i radovi u Ulici Antuna Augustinčića. Jedan dio ulice bit će asfaltiran do kraja godine, a nastavak radova planiran je odmah početkom sljedeće godine. Sisak će u sljedećoj godini biti bogatiji za nova i uređena parkirališta. U siječnju sljedeće godine kreću radovi na izgradnji parkirališta kod tržnice te u Ulici A. B. Šimića dok će na proljeće započeti izgradnja parkirališta u Rimskoj, Odranskoj, Frankopanskoj i u Ulici Gustava Krkleca.

najčitanije