25. godina Humanitarnog društva Sveti Kvirin

st

Povodom 25. obljetnice rada te povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, Humanitarno društvo Sveti Kvirin u svom je prostoru u Galdovu prezentiralo rad udruge i dodijelilo priznanja svojim volonterima.
Kroz društvo godišnje prođe do 1500 ljudi, što je dokaz da volja za radom pokriva sve kapacitete. Od nosioca ‘socijale’ do svih drugih potrebitih sugrađana, volonteri Svetog Kvirina se već 25 godina trude prožiti pomoć svakome tko nije u mogućnosti sam pokriti vlastite potrebe u odjeći, obući, hrani i ostalim potrepštinama.
Humanitarno društvo Sveti Kvirin osnovala je sad već davne 1992. godine gospođa Željka Mezej koja je potom bila i dugogodišnja predsjednica koja je, nažalost, iznenada preminula u travnju ove godine.
‘Radi se o ženi velikog srca koja je, radeći u kriznom štabu, smjestila petstotinjak obitelji iz područja zahvaćenih ratom. Tad je shvatila problematiku prognanika i izbjeglica te smatrala da treba osnovati humanitarno društvo koje bi se bavilo upravo tom populacijom’, doznajemo od Božena Slanac, dugogodišnje volonterke i dopredsjednice.
Kako se situacija mijenjala, društvo se s pomoći prognanicima proširilo na socijalno ugroženu populaciju grada i županije, na djecu s poteškoćama u razvoju i sve ostale kojima je pomoć potrebna.

najčitanije