20 novih autobusa vozi sisačkim cestama

imp

Sisačkim ulicama od nedavno voze novi autobusi. Bespovratnim sredstvima EU-a (22, 7 milijuna kuna) kupljeno je 20 novih autobusa. Vozni park ove sisačke prijevozničke tvrtke koja je prošle godine na rođendanskoj torti imala 60 svjećica je sve drugo nego star.
„20 autobusa, 23 milijuna kuna u kupna vrijednost projekta, zaista impozantna brojka. Pogotovo kada znate da danas u Hrvatskoj djeluje samo 8 tvrtki koje su u vlasništvu jedinica lokalne samouprve a koje se bave prijevozništvom, dakle gradskim prijevozom. Od početka ove godine više od 700 tisuća putnika je prevezeno što znači da će autobusi biti popunjeni, da će biti u opticaju.“, rekla je to gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na današnjoj konferenciji za novinare te najavila novi projekt za nabavku autobusa. „Ova će se 2019. u povijesti Auto pometa pamtiti kao dobra godina. Veselimo se novim izazovima jer Ministarstvo najavljuje nove natječaje za električne autobuse i već vrijedno radimo na dokumentaciji.“, kaže gradonačelnica.

auto promet 5 auto promet 4 auto promet 3 auto promet 2
Uz 15 novih autobusa koji su nabavljeni u posljednje dvije godine i ovih 20 novih Sisak se može pohvaliti najnovijim voznim parkom u Hrvatskoj. Autobusi imaju automatske mjenjače što olakšava vožnju vozačima, displeje i video nadzor. Svi ti autobusi, kaže direktor Auto prometa Darko Majić omogućavaju povećanje kvalitete pružanja usluga javnog prijevoza i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom visokih EURO VI normi motora novih vozila.
„Svih 20 autobusa nalazi se u krugu Auto prometa. Nadamo se sad uređenju autobusnih stanica i nadstrešnica, za nekoliko tjedana će nam doći i prvi displayi za obavještavanja putnika na autobusnim stanicama. Postavit ćemo ga u Frankopanskoj ulici i tamo testirati. Bit će tu još nekih inovacija. Brinemo o svima jer bez putnika Auto promet nema svrhu. Treću godinu za redom APS posluje pozitivno, isplaćujemo redovno plaće i isplaćujemo sva materijalna prava po kolektivnom ugovoru i vozači nam se sami javljaju koji žele raditi u Auto prometu“, naglasio je Majić
Osim novih autobusa, pa i novih nadstrešnica koje su u planu, uprava Auto prometa bi se uskoro mogla naći, kaže gradonačelnica u novim prostorijama
„Nakon dugogodišnje borbe i pravne zavrzlame Mototehna je ponovo u vlasništvu Auto prometa Sisak. Podsjećam, 1981. godine nečijom je odlukom Mototehna izuzeta iz tvrtke Auto promet. Konačno smo sa stečajnim upraviteljem sve ispregovarali i mogu reći da je vlasnički list sada u rukama direktora. Na toj ćemo lokaciju raditi zgradu Centra dijeljenih usluga (CDU) gdje će biti smješteni Auto promet, Gospodarenje otpadom Sisak i Komunalac koji su sad podstanari, dakle sve uprave trgovačkih društava“, zaključila je gradonačelnica.
Ovih dvadeset novih autobusa samo su šlag na rođendanskoj torti tvrtke koja je prošle godine obilježila 60. godišnjicu postojanja.

najčitanije