2 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

imp

261020211635276580.jpeg

Grad Sisak dobio je bespovratna sredstva za rad 49 pomoćnika u nastavi koji će pružiti pomoć za 54 učenika s posebnim odgojno obrazovnim potrebama u sisačkim osnovnim školama Braća Ribar, Sela, Galdovo, Budaševo/Topolovac/Gušće, Viktorovac, Braća Bobetko, Komarevo, 22. lipanj i Ivan Kukuljević.
Bespovratna sredstva dodijeljena su u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF) za projekt „Rukom pod ruku“. Riječ je o iznosu od 2.061.513,33 kuna bespovratnih sredstava što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta.
Ovo je zapravo nastavak uspješno provedenog projekta „Neposrednom potporom do izjednačavanja u mogućnostima“ za koji je Grad Sisak prošle godine dobio 1.780.793,33 kuna bespovratnih sredstava za 36 pomoćnika u nastavi. Grad Sisak sustavno radi na povećanju broja pomoćnika u nastavi kojih je iz godine u godinu sve više, te će ovim projektom biti zaposleno 49 pomoćnika, odnosno 13 novih pomoćnika u nastavi.

najčitanije