1000 pidžamica za DV Sisak Novi

st

261020211635245480.jpeg

U Dječjem vrtiću Sisak Novi u četvrtak, 26. travnja je obilježen Međunarodni svjetski festival djece, dan koji se u Turskoj obilježava već 40 godina, a k nama ga je dovela turska razvojna agencija Tika, koja s vrtićem već neko vrijeme ima odličnu suradnju.
Radi se o darivanju i druženju djece, pa su se sisačkim vrtićancima pridružili i mali kolege iz Lekenika, Vrbovca i Oroslavlja.
Kroz program, koji je obuhvatio plesne i pjevačke točke najmlađih, vodila nas je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi, Ljubica Ivšić.
‘Još jedan u nizu prelijepih dana u najljepšem vrtićkom dvorištu u Hrvatskoj. Ugostili smo preko 200 djece iz raznih vrtića na pikniku zahvaljujući još jednoj akciji koju provodimo u suradnji s Tikom. Dosad smo s od njih dobili 250.000 kuna, opremu za djecu i za zbornice. Sad smo dobili 1000 pidžamica, za svako dijete u našim vrtićima. Uz ovo druženje opet imamo jednu lijepu priču’, rekla je Ivšić.
Uz predstavnike razvojne agencije Tika i gostujućih vrtića, Međunarodnom svjetskom festivalu djece pridružila se i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Čast nam je što nas je Tika odabrala za prvog domaćina Međunarodnog svjetskog dječjeg festivala. Imamo ovdje vrtiće iz Siska i okolice, iz Slavonija i Zagorja. I mi i Tika znamo da su djeca najveće blago i ona nam to iz dana u dan i pokazuju. Veselim se slijedećem festivalu u kojem ćemo, ako i ne bude u Sisku, ponovno sudjelovati’, rekla je gradonačelnica.

najčitanije