Zahvalnice i medalje JANAF-ovim vatrogascima i radnicima za otklanjanje posljedica potresa na Banovini

imp

Na JANAF-ovom Terminalu Žitnjak-Zagreb nedavno je održana prigodna svečanost podjele zahvalnica i medalja Hrvatske vatrogasne zajednice JANAF-ovim vatrogascima i radnicima s terminala Žitnjak-Zagreba, Omišalj i Sisak koji su sudjelovali na otklanjanu posljedica razornog potresa na Banovini na području Petrinje.

 

Zahvalnice i medalje uručili su glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i zapovjednika Vatrogasne zajednice Primorsko goranske županije Mladen Ščulac u nazočnosti Uprave JANAF-a d.d., predsjednika Uprave mr.sc. Stjepana Adanića i člana Uprave Vladislava Veselice te predsjednika Vatrogasne zajednice Primorsko goranske županije Slavka Gauša.

 

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Uprave Adanić osvrnuvši se na aktivnu pomoć koje je Društvu pružilo područjima Sisačko-moslavačke županije stradalim u potresima. Osim materijale pomoći u iznosu od tri milijuna kuna u korist posebnog računa Vlade Republike Hrvatske u sklopu akcije Pomoć za obnovu nakon potresa, predsjednik Uprave JANAF-a istaknuo je kako je Društvo nakon potresa na Banovini stavilo na raspolaganje ljudske resurse i mehanizaciju koji su sudjelovali u raščišćavanju terena i sanaciji građevina. Zahvalio je svim JANAF-ovim vatrogascima i zaposlenicima koji su bili angažirani na raščišćavanju posljedica razornih potresa te su tijekom raščišćavanja sudjelovali u 187 intervencija.

 

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković i zapovjednika VZ PGŽ Ščulac istaknuli su vrijednu suradnju s vatrogasnim postrojbama JANAF-a nakon razornog potresa na Banovini, ali i tijekom redovitih vježbi i edukacija u cilju održavanja uvježbanosti i spremnosti JANAF-ovih vatrogasaca za najdogovornije i najteže zadatke te su zahvalili Upravi JANAF-a koja je promptno stavila na raspolaganje ljudstvo i mehanizaciju, kao i svim vatrogascima i zaposlenicima koji su aktivno sudjelovali u intervencijama raščišćavanja razornih posljedica potresa.

 

Nakon razornog potresa u Zagrebu u ožujku 2020. godine, odlučeno je da se unutar vatrogasne postrojbe JANAF-a osposobi i obući tim vatrogasca za spašavanje u ruševinama te spašavanja iz dubina i visina. Stoga je u studenom 2020. godine u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Primorsko-goranske županije na Vatrogasnom treningom centru Šepjane održan dvodnevni modul na temu „Tehnika spašavanja ozlijeđenih osoba kod urušavanja industrijskih objekata“ koji su uspješno prošlo 15 vatrogasca VP JANAF-a s terminala Žitnjak-Zagreb i Omišalj.

najčitanije