Virtualnom DM ženskom utrkom osigurano više od 300.000 kuna za obnovu Odjela pedijatrije sisačke opće bolnice

nn

251020211635198560.jpeg

Prva virtualna DM ženska utrka, posvećena obnovi Odjela pedijatrije Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, održala se diljem Hrvatske u periodu od 14. do 20. lipnja. Zahvaljujući 3.012 prijava trkačica, za obnovu Odjela pedijatrije osigurana je donacija u iznosu od 301.200 kuna.

U znak zahvale svima koji su se pridružili utrci, dijelili fotografije i odlučili odvojiti svoje vrijeme kako bi podržali donaciju, DM će donirati 100 kuna po prijavi, odnosno maksimalni iznos donacije koji predviđa da je svaka trkačica pretrčala dionicu od 10 kilometara.

„U više od 30 gradova trčali smo kako bismo osigurali bolju skrb malim pacijentima Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, a djelatnicima bolnice bolje uvjete rada. U ime DM-a zahvaljujem svim trkačicama što su omogućile nastavak dugogodišnje tradicije DM ženske utrke kojom smo deveti put skrenuli pozornost na važnost odgovornog odnosa prema zdravlju i zajednici“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u DM-u.

U svakom segmentu poslovanja, dm se posebno posvećuje boljitku zajednice i podršci najosjetljivijim društvenim skupinama. Upravo zato, aktivnosti povodom 25. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj, DM je usmjerio ka građanima Sisačko-moslavačke županije.

Uz donaciju sisačkoj općoj bolnici, DM će s više od 4 milijuna kuna podržati 32 projekta za pomoć potresom pogođenim područjima koja je odabrao u natječaju {ZAJEDNO} za Petrinju, Sisak i Glinu.

najčitanije