Tri županijske udruge u Ininom Zelenom pojasu

ibb

261020211635267313.jpeg

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove, kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz ovaj program INA sufinancira ekološke projekte poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenje podmorja, priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode.
U sklopu ovogodišnjeg natječaja za Zeleni pojas, INA je odabrala 17 projekata. A prvi će se put odabrati i dodatni projekt, na temelju glasova fanova Inine Facebook stranice putem aplikacije na kojoj je glasanje otvoreno do 20. srpnja u 14 sati: http://www.inazelenipojas.com/
Nakon detaljnog vrednovanja projekata pristiglih na ovogodišnji natječaj Zeleni pojas, stručna komisija sastavljena od predstavnika relevantnih fakulteta, neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te predstavnika Ininog Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša te Sektora korporativnih komunikacija odabrala je 17 pobjedničkih ideja koje će biti provedene u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine u ukupnom iznosu od 340.000 kuna te uz pomoć Ininog Kluba volontera.
Na ovogodišnji natječaj pristigle su rekordne 222 prijave, a pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili pripremljenost i kvaliteta projekta, stupanj povoljnog utjecaja na okoliš, jasno definirana područja kojima bi se dala podrška, kao i mogućnost realizacije projekta putem zajedničkih akcija u suradnji s Ininim klubom volontera.
Među pobjedničkim projektima Zelenog pojasa 2016. su Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije-UOSI SMŽ: projekt Zeleni kutak kraj „Sobe čuda“ u Petrinji, Udruga Kas Sisak: projekt „Zeleno u Kasu uz Savu“ i Udruga uzgajivača konja Hrvatski Posavac iz Novske, projekt „Prihvatilište za stoku“.

najčitanije