Slušajte Sisačko jutro i osvojite ulaznice za najveću maketu željeznice jugoistočne Europe

nn

Svega godinu dana od kada je otvorena, Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4, postala je jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske.

Globalna zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu velike kreativnosti i ručnog rada, maketu po kojom prometuje više od stotinu vlakova osam sati svakog dana, zabilježena je od strane turista iz svih dijelova svijeta.

backo express

Na maketi kojom istovremeno može bez ikakvih kvarova ili sudara voziti dvadeset vlakova, za što je postavljeno čak 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra, najviše je zanimanje turista pobudilo skijalište na Medvednici i postavljena utrka Snježne kraljice, ali i detalji Zagreba, koji su u novije vrijeme sve češći na maketi.

Ovog ljeta, upečatljivom posjetom inozemnih turista, Backo Mini Express postao je ne samo prepoznatljiv turistički proizvod Zagreba, nego i Hrvatske, te definitivno jedan od najzanimljivijih sadržaja glavnog grada. Maketa je mjesto posjeta tijekom kojega će odrasli i djeca s radošću “trošiti” vrijeme gledajući zaljubljeno u vlakove, bez obzira što današnja tehnologija, internet, svijet pametnih telefona, te brojni gadgeti nude sasvim drugačiji način zabave.

backo express

Maketa je za sad za posjetitelje otvorena petkom i subotom od 10h do 18h, no s početkom Adventa, bit će otvorena svaki radni dan i subotom do 22h.

Radio Sisak poklanja obiteljsku ulaznicu za posjet ovom čarobnom svijetu vlakova!

najčitanije