S potporom od 48 posto glasova birača, Ivan Celjak na korak je do pobjede

mj

251020211635199072.jpeg

SPONZORIRANI ČLANAK

Ivan Celjak, HDZ-ov kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije s osvojenih je 48 posto potpore birača, odnosno 32.410 glasova, uvjerljivi pobjednik prvog kruga lokalnih izbora. To dokazuje i uspjeh njegove koalicijske liste (HDZ-HSLS-HSS-HSP-HK-HNS-HSU) za Županijsku skupštinu koja je dobila čak 21 od 36 mandata, što je garancija stabilnosti i sigurnosti da će moći realizirati sve stavke svog predizbornog programa. Zahvaljujući tako velikoj potpori građana, Ivan Celjak je po broju dobivenih glasova treći od svih HDZ-ovih kandidata za župana diljem Hrvatske i s opravdanim optimizmom kreće po pobjedu u drugom krugu.

„Hvala svima koji ste izašli na izbore u prvom krugu, posebno hvala svima koji ste meni dali glas te vas pozivam da ponovno izađete na izbore i u nedjelju 30. svibnja te zaokružite broj 1 kako bismo nakon pobjede konačno mogli krenuti raditi. Želim odmah početi s provedbom svog programa, dat ću sve od sebe da obnova bude što brža i kvalitetnija i da revitaliziramo našu županiju“, naglasio je Ivan Celjak, te usput zahvalio i svim volonterima, članovima stranke te koalicijskih partnerima zahvaljujući čijem su trudu na terenu do građana došle sve bitne informacije o njegovom Programu za pravi početak županije.

Iako je u aktualnoj situaciji prioritetno vratiti ljude u njihove obnovljene domove, Ivan Celjak i njegov tim fokusirali su se na razvoj cijele županije u svim segmentima. Paralelno s obnovom uništenih domova, nužno je stanovnicima Sisačko-moslavačke županije osigurati radna mjesta koja će im omogućiti normalni život. Odlukom o promjeni statističkih granica regija, mali poduzetnici i privatne tvrtke iz Sisačko-moslavačke županije moći će dobiti do 70 posto bespovratnih sredstava za ulaganje u nove proizvodne pogone, opremu i strojeve, srednji do 60 posto te veliki do 50 posto. Najavljeno je stvaranje Fonda za financijske potpore poduzetnicima, a potpore su planirane i za start-upove, kao i mogućnost da koriste prostore i opremu u poduzetničkom inkubatoru.

Sisačko-moslavačka županija može temeljiti svoj rast i razvoj i na turizmu kao jednom od neiskorištenih gospodarskih potencijala, pa Celjak najavljuje razvoj kongresnog i zdravstvenog turizma kroz investicije u Top-Terme Topusko i Lječilište Topusko u vrijednosti 600 milijuna kuna. Tu su i promocija Moslavačkih vinskih cesta, potpora uzgoja škrleta u moslavačkom vinogorju, gradnja Turističko-edukacijskog centra u Donjoj Posavini, uređenja ulaza u Park prirode Lonjsko Polje sa sisačke strane kao i potpore za uređenje kupališta uz Kupu i mjesta uz rijeku Unu.

Zalaže se i za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i veće potpore poljoprivredi, razvoj procesa održive proizvodnje hrane poticanjem uzgoja autohtonih pasmina i očuvanjem tradicijske baštine, te osnivanje poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora.

Vjeruje da je vrlo bitno na području županije zadržati mlade i obrazovane, zbog čega županiju želi razvijati kao obrazovni i inovacijski centar. Redovni studenti s područja županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području, dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna. Planira se i izgradnja zanimljivog projekta STEM kuće u Sisku namijenjene učenicima i studentima, osnivanje Visokoškolske ustanove iz područja zdravstva, ali i obnova svih matičnih škola stradalih u potresu, kao i izgradnja i obnova oštećenih Gimnazije Sisak, Ekonomske škole Sisak, Srednje škole Petrinja i Srednje škole Glina.

Uz postojeći srednjoškolski program tehničar za razvoj videoigara, Celjakov program najavljuje novi kampus u Novskoj koji bi osigurao da taj grad i dalje bude središte gaming industrije u Hrvatskoj. Uz obnovu potresom stradalih domova za starije i nemoćne Petrinja i Glina, proširit će smještajne kapacitete te izgraditi novi dom u Kutini.

„Kako bi se svi nabrojeni projekti i realizirali, kako bismo konačno oživjeli našu županiju i pretvorili je u mjesto u kojem ljudi žele živjeti, izađite na izbore u nedjelju i zaokružite broj 1“, poručio je Ivan Celjak.

najčitanije