Pokažite svoje stare igračke na 6. Festivalu igračaka

imp

Organizatori Festivala igračaka pozivaju kolekcionare i zaljubljenike u stare igračke da sudjeluju na izložbi kolekcija i starih igračaka pod nazivom Pokažite svoje igračke koja će se održati 11. i 12. svibnja 2019. u Ivanić Gradu, u sklopu ovogodišnjeg šestog festivalskog izdanja.  Sve zainteresirane za ovaj projekt molimo da se jave preko FB stranice  www.facebook.com/festivaligracaka/

5. Festival igračaka 2 5. Festival igračaka 3 5. Festival igračaka 4
Cilj je kroz izložbu starih igračaka prikazati povijest, načine proizvodnje i korištenja igračaka nekad i danas. “Igračke postoje u svakoj kulturi i stare su koliko i čovječanstvo. One čuvaju sjećanje na trenutke odrastanja, a sam način igranja te izrada igračaka snažno su utjecali na dječji razvoj. Tako nam stare igre i igračke pomažu dublje upoznati nekadašnje običaje i način života“, poručuju iz Udruge Tetragon, jednog od organizatora Festivala.
Ističu kako promoviranjem starih igračaka žele pridonijeti očuvanju kulturne baštine na način shvatljiv djeci, jer igra je prvo čovjekovo samostalno i stvaralačko iskustvo i sastavni dio ljudskog razvoja.
Također, organizatori ivanićgradskog festivala skreću pozornost svima koji smatraju da imaju viška modernih igračaka s kojima se njihova djeca više ne igraju na mogućnost doniranja i/ili razmjene preko Burze igračaka. Na taj način radost igranja poklanjamo onima koji nemaju igračke, a istodobno promoviramo ekologiju jer odbačene vraćamo natrag u upotrebu umjesto da ih odbacimo u smeće. Sve posjetitelje koji se odazovu akciji čeka poklon iznenađenja.

5. Festival igračaka 5 5. Festival igračaka 6 5. Festival igračaka
Kao i prethodnih godina i 6. Festival igračaka na jednom će mjestu okupiti sve što ima veze s igračkama i igrom. Organizatori festivala – udruge Tetragon, Tvornica smijeha i Turistička zajednica Ivanić Grad – i ove godine spremanju bogat program i poneko iznenađenje za djecu i odrasle, koji će kroz dva dana moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.
Jubilarni 5. Festival igračaka okupio je prošle godine u Ivanić Gradu više od 15 tisuća posjetitelja.
Vidimo se 11. i 12 svibnja u Ivanić-Gradu jer samo igra nikad ne umara.

Za više informacija pratite nas na Facebooku:
https://www.facebook.com/festivaligracaka/

najčitanije